Frank wandelt de Dutch Mountain Trail

Frank wandelt de Dutch Mountain Trail

Frank wandelt de Dutch Mountain Trail Frank wandelt de Dutch Mountain Trail

Frank wandelt de Dutch Mountain Trail

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Door Limburgs Heuvelland van Eygelshoven naar Maastricht

Het meest avontuurlijke langeafstandspad van Nederland is de Dutch Mountain Trail. En misschien is het ook wel het mooiste. Je wandelt door het Limburgs Heuvelland, vrijwel alleen maar over onverharde paadjes. En beklimt daarbij de Seven Summits: de zeven hoogste bergtoppen van Nederland.

Stevig klimmen

Stevig klimmen is het op de Dutch Mountain Trail: in totaal krijg je 1.718 hoogtemeters voor je kiezen. De vier bergetappes leiden je over steile paadjes, waarbij je hellingen vol bloemen en wijngaarden passeert. Je wandelt over holle wegen en langs snelstromende beken. Op de toppen krijg je adembenemende vergezichten. Je kijkt in de diepte en soms daal je langs heuse rotswanden af.

Als viervoeter

Het echte berggevoel is dus nooit ver weg. Twee keer kun je een zeer steil stukje met goed fatsoen alleen als viervoeter bedwingen. En onverharde paadjes zijn leuk, maar niet altijd even makkelijk. Tijdens mijn laatste etappe was het pad veranderd in een snelstromend beekje. Drie kilometer lang.

Hoge heuvels, bloemrijke dalen

Maar tjonge, wat is het mooi in het zuiden van Limburg. Een landschap van hoge heuvels – boven de 350 meter op het drielandenpunt in Vaals – en diepe dalen waar glasheldere beekjes doorheen kronkelen. Kom je in de lente, dan tref je overal op de route bloemrijke weilanden. Witte linten van meidoornheggen en felgele koolzaadvelden geven kleur en diepte aan het landschap, dat soms zelfs Toscaans aandoet.

Alle etappes op een rij

De route telt vier etappes van rond de 25 kilometer, dus zo'n 100 kilometer in totaal. Vergis je niet in die afstanden: het telkens klimmen en dalen over vaak modderige glibberpaadjes maakt de wandeldagen beslist zwaar. Hieronder staan alle etappes, ik heb ze begin mei 2023 gelopen.

Dutch Mountain Trail met bagagevervoer!

Zin in deze schitterende tocht, maar wil je ook comfort? Boek deze ‘bergwandelvakantie’ dan bij SNP Natuurreizen. SNP biedt de Dutch Mountain Trail aan in een 6-daagse en een 7-daagse variant. Reizigers beoordelen deze reis met een 8,8!

Bekijk deze wandelvakantie >>

 

Fraaie wandelgids voor de Dutch Mountain Trail

De Dutch Mountain Trail wandelen wordt een feestje met de mooie routegids. Lekker thuis alvast grasduinen in de routes die je gaat lopen. Schitterend uitgegeven, boordevol mooie foto's en verhalen. En natuurlijk: handige kaartjes en routebeschrijvingen.

Wandelgids Dutch Mountain Trail >>

 

De 10 mooiste vakantiehuisjes van Limburg!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Limburg? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes middenin natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

10 mooiste natuurhuisjes van Limburg >>

 

De 10 leukste hotels van Limburg!

Lekker eropuit in eigen land. Een minivakantie wandelen of fietsen. Met een superlekker hotelletje als hoogtepunt. Ik selecteerde de 10 allerleukste hotels van Limburg. Ze staan voor je op een rij. Mis deze hotels niet!

10 leukste hotels van Limburg >>


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy