Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl
Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl

Wandelvakantie Westweg | Klassieke wandeltocht in het Zwarte Woud

Langs de Westweg in het Zwarte Woud

Het oudste en tevens bekendste langeafstandspad van Duitsland is de Westweg in het Zwarte Woud. Van Pforzheim tot Basel in Zwitserland telt het pad zo’n 270 kilometer. Het noordelijk deel staat te boek als een beetje saai, want: heel erg veel bos. Op mijn wandelvakantie liep ik het ‘wonderschone’ en gevarieerdere zuidelijk deel, vanaf Schonach. Oerbos, bergen, groene weiden, een groot meer, de Alpen in zicht: wat wil een wandelaar nog meer?

Heerlijke wandelvakanties in het Zwarte Woud

Gastvrije Duitsers

Op een paar verregende dagen in de sombere Eifel na, was ik nog nooit in Duitsland wezen wandelen. Ik had er ook eerlijk gezegd niet veel fiducie in: niet in de Duitsers en niet in het land. Maar beide zijn me uitstekend bevallen. De Duitsers die ik tegenkwam, waren stuk voor stuk aardig, gastvrij, behulpzaam. Het landschap was zonder meer prachtig, en had ademde iets van de frisheid en rust van Zwitserland waar het natuurlijk ook tegenaan schurkt. En ook het weer werkte al mee.

Zuidelijke Schwarzwald

Het berglandschap van het zuidelijke Schwarzwald heeft een open karakter, met een aangenaam mozaïek van wouden, hooiladen en weiden. Je loopt grotendeels over de bergkammen van dit middengebergte (toppen tot 1500 meter), waardoor er aan uitzicht geen gebrek is.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!