Wandelvakantie Schluchtensteig | Wandeltocht door de kloven van het Zwarte Woud

Wandelen door de kloven van de Schluchtensteig

Zeg 'het Zwarte Woud' en er doemen beelden op van ondoordringbare bossen en hoge bergtoppen. De Schluchtensteig in het zuiden van het Schwarzwald laat je een andere kant van deze romantische streek zien: je trekt op deze wandelvakantie langs een wildwaterrivier, door diep uitgesleten kloven, gelardeerd met oerbossen. Dit kloofdal heeft wel wat weg van de Gorges du Tarn: duister, geheimzinnig, en elke keer als je een bocht neemt, kan het landschap weer totaal veranderd zijn.

Heerlijke wandelvakanties in het Zwarte Woud

Fascinerende kloven

Hoe fascinerend de kloven ook zijn, het is toch ook wel aangenaam om af en toe uit zo’n dal omhoog te klauteren, coming up for air en vooral: voor een schepje uitzicht. Ongeveer de helft van het traject zigzagt aan de bovenkant van de kloof, waarbij je dus steeds de diepte in kijkt, terwijl je tegelijk een prachtig overzicht krijgt over de omgeving.

Van Stühlingen naar Wehr

Ik liep de route in september 2010. Het weer was prachtig, de kloven waren rustig en de bossen waren gevuld met bloemen en nazomerfruit. Ik startte in het aardige stadje Stühlingen, parkeerde daar m’n auto op de lokale camping, en eindigde in Wehr, ruim honderd kilometer niet al te zwaar lopen.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!