Eifelsteig: Top Trail van Duitsland Eifelsteig: Top Trail van Duitsland

Eifelsteig: Top Trail van Duitsland

Eifelsteig: Top Trail van Duitsland Eifelsteig: Top Trail van Duitsland

Eifelsteig: Top Trail van Duitsland

De Eifelsteig: langeafstandspad van Aken naar Trier. Misschien minder spectaculair dan de Alpen, maar mooi is het wel. Bekijk alle mogelijkheden voor wandelen met bagagevervoer.

Bekijk alle natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Mijn verslag van de Eifelsteig

Een aantal fraaie etappes van de Eifelsteig heb ik zelf bewandeld. Ik schreef er een blog over met foto’s. Benieuwd?

Bekijk mijn blog >>

Eifelsteig

Bosrijk middengebergte

Deze Top Trail doorklieft het bosrijke middengebergte van de Eifel. Net over de Nederlandse grens is de start: in het historische centrum van Aken, de kroningsstad van de beroemde keizer Karel de Grote. Eindpunt is al even bijzonder: de Romeinse keizerstad Trier – Duitslands oudste stad – in het uiterste zuiden van de Eifel.

'Waar rots en water je begeleiden'

Lijfspreuk van de Eifelsteig: 'Waar rots en water je begeleiden'. En verdraaid: rots en water kom je voortdurend tegen tijdens de 15 etappes die de wandeling officieel telt. Je wandelt vaak dicht langs drie riviertjes: de Rur, de Urft en de Olef.

Onverharde natuurpaden

De etappes zijn tussen 14 en 29 kilometer lang. Al met al ruim 300 kilometer natuurpaden vol afwisseling en met een hoog percentage onverharde wegen en grandioze vergezichten.

Eenzaam Roerdal & Hoge Venen

Op je pad vind je oude vulkanen, imposante stuwmeren, het eenzame Roerdal, donkere wouden en diep uitgesleten beken. Je trekt ook door aardig wat natuurgebieden, zoals het Nationale Park Eifel, het Natuurpark Hoge Venen en het Natuur- en Geopark Vulkaaneifel. Wist je dat de Hoge Venen Europa's grootste nog levende hoogveen is?

Afwisseling troef

Onderweg is het afwisseling troef. Wandel je de ene dag door uitgestrekte loof- en naaldbossen, de dag erna is het karakter radicaal anders en loop je door heide- en veengebieden met bizarre jeneverstruiken. Het zuiden van de Eifel wordt gekenmerkt door het rotslandschap van het Ferschweiler Plateau, rivierdalen en grasland met fruitbomen, akkerbouw- en weidelandschap.

Authentieke dorpen als Monschau

Authentieke dorpjes met vakwerkhuisjes en oude stadsforten, imposante kastelen en burchten omringen je met een middeleeuwse sfeer en completeren de sfeer die tijdens de hele route 'typisch Deutsch' is. Mooi dorp waar de wandeling doorheen komt is bijvoorbeeld het schilderachtige Monschau (waar je nogal wat landgenoten zult treffen, dat dan weer wel).

Spik-en-span geregeld

Het lekkere van wandelen van een Duitse Steig: het is allemaal zo spik-en-span geregeld. De bewegwijzering kun je door een ringetje halen, het kaartmateriaal deugt 100% en al te zwaar wandelen is het niet. Steig betekent niet dat je stijgt. Het betekent gewoon wandelpad, niets meer en niets minder.

Gemütliche Duitsers

Wat me altijd weer opvalt als ik in Duitsland vakantie vier: Duitsers zijn bijzonder vriendelijk, ze zijn hulpvaardig en knopen makkelijk een praatje aan. In restaurants en hotels is het al snel gemütlich. Dat geldt zeker ook voor de Duitsers die je in de Eifel ontmoet.

Met een zware rugzak...

Zin in een wandelvakantie langs de Eifelsteig? Er zijn tal van mogelijkheden. Ben je een bikkel (zoals ik) dan sjor je je zware rugzak om en ga je op pad met je tentje en je kookspullen op je rug.

...of comfortabel in hotels

Voor wie meer comfort zoekt en toch heerlijk wil wandelen middenin de natuur: kijk hieronder in het kader voor de mogelijkheden. Je bagage wordt vervoerd en je heerlijke hotelbedje is gespreid als je arriveert. Elke dag weer. Echt op en top vakantie dus!

De feiten

Eifelsteig, wandeling door de Duitse EifelBoek een wandelvakantie in de Eifel

Mooie wandelvakantie in de Eifel boeken? Overvloedige natuur lekker dicht bij huis? SNP Natuurreizen heeft heerlijke wandelreizen door alle streken van de Eifel: Vulkaaneifel, Ahrtal, Zuid-Eifel. En Bookatrekking verzorgt complete trekkings langs de Eifelsteig.

Bekijk Eifel-wandelreizen bij SNP >>

Eifelsteig-trekkings bij Bookatrekking >>

 

Alle Top Trails van Duitsland

Dit zijn de 16 Top Trails van Duitsland:

 

 

Bekijk de wandelreizen van SNPSmaak te pakken? Bekijk de mooiste wandelreizen van SNP

Actieve wandelreizen over de hele wereld: SNP Natuurreizen van de ANWB is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

Alle privé-reizen >>

Alle groepsreizen >>

 

 


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy