Frank wandelt het Drenthepad

Frank wandelt het Drenthepad

Frank wandelt het Drenthepad Frank wandelt het Drenthepad

Frank wandelt het Drenthepad

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Wandelen door drie Nationale Parken

Rust, ruimte en landschappelijke schoonheid zijn de grote troeven van het Drenthepad. Dit streekpad voert je met zijn 324 kilometer door de allermooiste delen van Drenthe. Dat Drenthe niet alleen een fietsprovincie is, maar ook de wandelaar veel te bieden heeft, bewijzen de 18 etappes.

Drenthe: 18 etappes

Natuurlijk moet je zelf weten in hoeveel etappes je het Drenthepad opknipt, maar volgens de indeling van wandelorganisatie Wandelnet zijn het er 18.

Drie Nationale Parken

Het Drenthepad voert je door maar liefst 3 Nationale Parken: het heiderijke Dwingelderveld (gelijk op etappe 1!), het bosrijke Drents-Friese Wold en de betoverende Drentsche Aa. En passant kom je ook nog over de Hondsrug, waar geologisch veel te genieten valt.

Meanderende beekjes, pittoreske dorpjes

Het Drentse landschap is bijzonder schilderachtig. Je wandelt langs meanderende beekjes, over heidevelden en zandverstuivingen en door veengebieden. Authentieke boerderijen en robuuste hunebedden vind je op je pad. En nu en dan doe je zo’n heerlijk pittoresk brink- of esdorpje aan.

Het Drenthepad en het OV

Als je naar mijn overzicht kijkt, zal je opvallen dat vier etappes ontbreken: 13, 14, 15 en 17. Bij deze etappes is het openbaar vervoer een probleem: bij begin- of eindpunt is er geen bushalte meer. Ook als je over een auto beschikt en naar het beginpunt rijdt, kom je na afloop met de bus niet meer terug bij je auto. In de loop van de jaren zijn er blijkbaar verschillende bushaltes opgeheven. Ik broed op een list om deze etappes toch nog te kunnen lopen.

Verzin een list

Ik broed op een list om deze ontbrekende etappes toch nog te kunnen lopen. Mocht jij zo’n list weten, dan hoor ik het graag via mijn contactformulier.

 

Wandelgids Drenthepad

Het Drenthepad wandelen wordt een feestje met de mooie gids. Lekker thuis alvast grasduinen in de routes die je gaat lopen. Schitterend uitgegeven, boordevol mooie foto's en verhalen. En natuurlijk: handige kaartjes en routebeschrijvingen.

Deze wandelgids op Bol.com >>

 

6x de leukste vakantiehuisjes van Groningen!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Groningen? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes midden in natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 6 mooiste!

Leukste vakantiehuisjes Groningen >>


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy