Blackfriday Cameranu

Wandeling rond het Anlooërdiepje | Rondwandeling vanuit Anloo

Wandeling van Staatsbosbeheer langs het Anlooërdiepje

Wat is het toch mooi in de buurt van het Drentse Anloo. Gul glooiend landschap met zicht tot aan de einder. Het Anlooërdiepje kronkelt als een zilveren slang door weids beekdal. In de verte kijkt het kerkje van Anloo uit over het boerenland. Van begin tot eind heerlijk wandelen. Alleen vanwege de beperkte lengte geen Frankwandelt-rating AAA+.

Libellenfeest

De wandeling voert uitsluitend over onverharde paden en leuke slingerpaadjes. Loop halverwege even naar het beekje toe, het Anlooërdiepje is hier heel smal en glashelder. In de zomer vieren lyrische libellen en nuffige waterjuffers er feest.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

Anlooërdiepje

Wandeling van Staatsbosbeheer langs het AnlooërdiepjeAnlooërdiepje: het klinkt niet alleen idyllisch, het is dat ook ten volle. Dit meanderende beekje is omgeven door houtwallen met dwarswalletjes die het glooiende beekdal in lopen. Het landschap krijgt er een enorme diepte door. En in de zomer bloost het beekdal van de bloemen.

Mooiste landschap van Nederland

Het Anlooërdiepje is een van de benamingen van de Drentsche Aa, een samenhangend stelsel van beken dat vreemd genoeg alleen in de provincie Groningen Drentsche Aa heet. Ik zal jullie niet vermoeien met de tientallen namen die de beek in Drenthe heeft.
De Drentenaren zijn er blijkbaar trots op. En terecht, want wat is hij mooi! Het is ook de enige beek in Nederland die z’n oorspronkelijke meanderende loop heeft behouden. De Drentsche Aa en het omliggende esdorpenlandschap werden in 2005 samen met het Limburgse Geuldal uitgeroepen tot mooiste landschap van Nederland. Genieten maar...

Rutger Kopland

De Drentsche Aa inspireerde dichter Rutger Kopland tot het bouwen van een brug over de beek. En natuurlijk componeerde hij er een gedicht over. Een paar regels:

"Morgens aan de rivier, morgens waarin
hij nog lijkt te overwegen
waarheen hij die dag
weer zal gaan"


De Koningsherberg in AnlooMooi hotelletje in de buurt

Wil je er echt een heerlijk uitje van maken? Boek dan een hotelletje in de buurt en je hebt een superweekendje. Mijn tip: De Koningsherberg in Anloo

De Koningsherberg in het idyllische brinkdorpje Anloo wordt omgeven door de bossen en heidevelden van Nationaal Park 'Drentsche Aa'. Ruime kamers met badkamer. In het restaurant serveren ze royale porties van traditioneel Nederlandse gerechten. Krijgt van 153 gasten op Trivago.nl gemiddeld een 8,4: "Kamer goed, bedden goed, ontbijt goed. Prijs prima. Mooie ligging tegenover oude kerk van Anloo."

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
 • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
 • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpeditiesFOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

 • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
 • Verre rondreizen, ruim 50 landen
 • Goede kwaliteit, scherpe prijs
 • Winnaar Vakantie Award 2016!

Bergsportreizen: de mooiste bergvakanties

Bekijk de mooiste bergvakanties op Bergsportreizen.nl Bergsportreizen.nl biedt bijzondere trekkings in de bergen. In Frankrijk, Italië, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk en veel andere berglanden. Onderdeel van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging.

 • Scherpe prijzen zonder winstoogmerk
 • Grootste aanbod van Nederland
 • 115 jaar dé specialist in bergsport
 • Deskundige begeleiding
 • Kleine groepen