Trage Tocht Landgoederen Boschoord & Vledderhof | Rondwandeling vanuit Vledderveen

Trage Tocht over landgoederen Boschoord en Vledderhof

Wauw, wat is het heerlijk herfstweer en wat komt dat op deze bosrijke tocht goed uit. Met een tophumeur bewandel ik de bossen tussen Vledder en Doldersum, in Zuid-Drenthe. Gefilterd zonlicht danst over de bladeren. Absolute aanrader voor wie een kleurrijke wandeling zoekt.

Boschoord en Vledderhof

Landgoed Boschoord, waar deze Trage Tocht start, doet z’n naam eer aan met afwisselend bos dat zich voor de gelegenheid in dieprode herfsttooi gestoken heeft. Halverwege tref ik bij Vledderveld halfopen landschap aan. Heide, vennen en boerenland staan hier op het menu. Mmmmm!

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

  Trage Tocht over landgoederen Boschoord en Vledderhof
 

Aan de wandel?

  Afstand van deze wandeling12 km
  Wat voor soort wandeling?Trage Tocht
  Startplaats of station van deze wandelingTussen Vledder en Doldersum
  rating Frankwandelt-rating: 75/100
  Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling
  Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Het fijne van wandelen in het noordoosten van ons land is de stilte en de rust die ik in het westen zelden aantref. Drukke wegen en vliegverkeer zijn er bijna niet. Minder volk ook. En wie er woont is relaxter dan de doorsnee stadse stress-kip.

Oorverdovende stilte

Is het in het Noordoosten sowieso chill, rond Vledder en Doldersum is het chillkwadraat. In een oorverdovende stilte sluip ik door de bossen. Hoor het ruisen van bloed in m’n oren, het bonzen van m’n hart. Brrrr. Om de rust te verdrijven stuur ik gauw een whats-appje terwijl ik al multitaskend m’n Facebook bijwerk en het aantal bezoekers op Frankwandelt.nl check. Lekker belangrijk.

Landgoed Vledderhof

Onderweg laat ik m’n ogen vertroetelen door heerlijke heideveldjes en fijne vennetjes die gemaakt lijken om door mij bewonderd te worden. Het slotakkoord van de wandeling heeft nóg iets moois in petto: Landgoed Vledderhof met zijn statige lanen voorzien van een erehaag van rododendrons en Amerikaanse eiken. Het landgoed is rond 1740 gevestigd, het landhuis werd in 1860 gebouwd. Amfibieën en reptielen, waaronder de zeldzame kamsalamander, voelen zich hier thuis. Evenals de uiterst zeldzame Frankwandelt.


B&B 't Huys van De Gouverneur in AssenMooi hotelletje in de buurt

Wil je er echt een heerlijk uitje van maken? Boek dan een overnachting (of twee) in het unieke B&B 't Huys van De Gouverneur in Assen.

B&B 't Huys van De Gouverneur in Assen B&B 't Huys van De Gouverneur ligt op 5 minuten lopen van het centrum van Assen. Gevestigd in een monumentaal gebouw waar ooit de eerste gouverneur van Assen woonde. Krijgt van 81 gasten op Trivago.nl een 9,5: “Gastvrij en gezellig. Prima plek als uitgangspunt voor het Pieterpad, van Zuidlaren tot Schoonloo, gezellige eigenaars, die je adviseren en toch je privacy geven, supermooie kamer, meer dan heerlijk ontbijt met verse spullen, heel fijn verblijf.”

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpeditiesFOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!