De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Trage Tocht Vledderveld | Landgoederen Boschoord & Vledderhof

Trage Tocht Vledderveld | Landgoederen Boschoord & Vledderhof

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling12 km

Wat voor soort wandeling?Trage Tocht

Startplaats of station van deze wandelingTussen Vledder en Doldersum (bus)

Hoe scoort deze wandeling?Frankwandelt-rating: 75/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk het wandelkaartje

Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Prachtige, bosrijke tocht die in lente en herfst het beste tot z’n recht komt. Met een tophumeur bewandel ik de bossen tussen Vledder en Doldersum, in Zuid-Drenthe. Gefilterd zonlicht danst over de bladeren. Absolute aanrader voor wie een kleurrijke wandeling zoekt.

Snel prachtig wandelen? De 7 mooiste Trage Tochten >>

Boschoord en Vledderhof

Landgoed Boschoord, waar deze Trage Tocht start, doet z’n naam eer aan met afwisselend bos dat zich voor de gelegenheid in dieprode herfsttooi gestoken heeft. Halverwege tref ik bij Vledderveld halfopen landschap aan. Heide, vennen en boerenland staan hier op het menu. Mmmmm!

Trage Tocht Vledderveld | Landgoederen Boschoord & Vledderhof

Wat een rust!

Het fijne van wandelen in het noordoosten van ons land is de stilte en de rust die ik in het westen zelden aantref. Drukke wegen en vliegverkeer zijn er bijna niet. Minder volk ook. En wie er woont is relaxter dan de doorsnee stadse stress-kip.

Trage Tocht Vledderveld | Landgoederen Boschoord & Vledderhof

Oorverdovende stilte

Is het in het Noordoosten sowieso chill, rond Vledder en Doldersum is het chillkwadraat. In een oorverdovende stilte sluip ik door de bossen. Hoor het ruisen van bloed in m’n oren, het bonzen van m’n hart. Brrrr. Om de rust te verdrijven stuur ik gauw een whats-appje terwijl ik al multitaskend m’n Facebook bijwerk en het aantal bezoekers op Frankwandelt.nl check. Lekker belangrijk.

Trage Tocht Vledderveld | Landgoederen Boschoord & Vledderhof

Landgoed Vledderhof

Onderweg laat ik m’n ogen vertroetelen door heerlijke heideveldjes en fijne vennetjes die gemaakt lijken om door mij bewonderd te worden. Het slotakkoord van de wandeling heeft nóg iets moois in petto: Landgoed Vledderhof met zijn statige lanen voorzien van een erehaag van rododendrons en Amerikaanse eiken. Het landgoed is rond 1740 gevestigd, het landhuis werd in 1860 gebouwd. Amfibieën en reptielen, waaronder de zeldzame kamsalamander, voelen zich hier thuis. Evenals de uiterst zeldzame Frankwandelt.

Trage Tocht Vledderveld | Landgoederen Boschoord & Vledderhof

 

Snel prachtig wandelen? Alle Trage Tochten >>

Trage Tochten & Groene Wissels: betaald per 2021

Trage Tochten en Groene Wissels waren altijd gratis te downloaden. Helaas zijn dit vanaf 2021 betaalde route. Kijk voor meer informatie op Wandelzoekpagina.nl.

Ga naar Wandelzoekpagina.nl >>

 

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

Foto’s van deze wandeling

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

De 10 mooiste vakantiehuisjes van DrentheDe 10 mooiste vakantiehuisjes van Drenthe!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Drenthe? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes middenin natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

10 mooiste natuurhuisjes van Drenthe >>

 

Tags: rondwandelingen, Trage Tochten, 10-15 km

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>