Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl
Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl

Trage Tocht Landgoederen Boschoord & Vledderhof | Rondwandeling vanuit Vledderveen

Trage Tocht landgoederen Boschoord en Vledderhof Prachtige, bosrijke tocht die in lente en herfst het beste tot z’n recht komt. Met een tophumeur bewandel ik de bossen tussen Vledder en Doldersum, in Zuid-Drenthe. Gefilterd zonlicht danst over de bladeren. Absolute aanrader voor wie een kleurrijke wandeling zoekt.

Boschoord en Vledderhof

Landgoed Boschoord, waar deze Trage Tocht start, doet z’n naam eer aan met afwisselend bos dat zich voor de gelegenheid in dieprode herfsttooi gestoken heeft. Halverwege tref ik bij Vledderveld halfopen landschap aan. Heide, vennen en boerenland staan hier op het menu. Mmmmm!

Trage Tocht landgoederen Boschoord en Vledderhof

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling12 km

Wat voor soort wandeling?Trage Tocht

Startplaats of station van deze wandelingTussen Vledder en Doldersum

Hoe scoort deze wandeling? Frankwandelt-rating: 75/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Wat een rust!

Het fijne van wandelen in het noordoosten van ons land is de stilte en de rust die ik in het westen zelden aantref. Drukke wegen en vliegverkeer zijn er bijna niet. Minder volk ook. En wie er woont is relaxter dan de doorsnee stadse stress-kip.

Oorverdovende stilte

Is het in het Noordoosten sowieso chill, rond Vledder en Doldersum is het chillkwadraat. In een oorverdovende stilte sluip ik door de bossen. Hoor het ruisen van bloed in m’n oren, het bonzen van m’n hart. Brrrr. Om de rust te verdrijven stuur ik gauw een whats-appje terwijl ik al multitaskend m’n Facebook bijwerk en het aantal bezoekers op Frankwandelt.nl check. Lekker belangrijk.

Landgoed Vledderhof

Onderweg laat ik m’n ogen vertroetelen door heerlijke heideveldjes en fijne vennetjes die gemaakt lijken om door mij bewonderd te worden. Het slotakkoord van de wandeling heeft nóg iets moois in petto: Landgoed Vledderhof met zijn statige lanen voorzien van een erehaag van rododendrons en Amerikaanse eiken. Het landgoed is rond 1740 gevestigd, het landhuis werd in 1860 gebouwd. Amfibieën en reptielen, waaronder de zeldzame kamsalamander, voelen zich hier thuis. Evenals de uiterst zeldzame Frankwandelt.

Bekijk de wandelreizen van SNPSmaak te pakken? Bekijk de mooiste wandelreizen van SNP

Actieve wandelreizen over de hele wereld: SNP Natuurreizen van de ANWB is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 

Tags: rondwandelingen, Trage Tochten, 10-15 km

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!