natuurhuisje banner 750px
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Knapzakroute Rondom Langelo | Wandeling door Noord-Drenthe

De gasopslag bij Langelo, een van de hoogtepunten van deze knapzakrouteRond de twee prachtige brinken van Langelo is het muisstil, want doorgaand verkeer mijdt de dorpskern. Die prettige 'sound of silence' begeleidt je tijdens de hele wandeling. Mooie tocht over oude klinkerweggetjes en onverharde paden door beekdal en Langeloër Duinen.

Plekken met een verhaal

Deze knapzakroute komt langs tal van plaatsen met een verhaal. Het schamele stukje grond dat de boeren van het dorp aan hun scheper toebedeelden, de plek waar het hele dorp feestvierde als de schapen geschoren werden, de bosjes waar de 'eekschillers' de eikenstammetjes van hun bast ontdeden, de beekjes waar de Langeloënaren vroeger visten, de duinen waar de jongens van het dorp meisjes uit de stad begluurden.

Tags: rondwandelingen, 10-15 km, Knapzakroutes

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>