De mooiste Kerstcadeaus bij Cameranu

ANWB-route Rolder Es | Rondwandeling vanuit Rolde

ANWB-wandeling vanuit het Drentse dorp Rolde

Vanuit het lommerrijke Drentse dorp Rolde maak je een rondwandeling vol afwisseling. Je loopt door bos, langs akkers en je doet het rustieke Balloo aan met monumentale boerderijen. Ook de cultuursnuiver komt gaandeweg flink aan zijn trekken: hunebedden van 5000 jaar, een oud Joods kerkhof en een middeleeuwse vergaderplaats in het bos.

Rock in Rolde

In Rolde is het altijd bal. Toen wij er waren, eerste Paasdag, was er juist een kermis gaande, een woest rock-feest en een markt met Amerikaanse oldtimers en hun minstens even bezienswaardige bezitters (vergezeld van hij-doet-niks-hoor-pitbulls). Toe maar.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

Rolde

ANWB-wandeling vanuit het Drentse dorp RoldeRolde is een levendig dorp. Wij kwamen nogal langzaam op gang, niet alleen vanwege alle festiviteiten waar we een kijkje gingen nemen. Ook de kerk, de begraafplaats en de twee hunebedden zijn een bezoekje meer dan waard.

Mooie oude boerderijen

Het centrum van Rolde telt tal van mooie oude boerderijen. Ook het gemeentehuis is aangenaam voor de ogen. Plof even neer op een van de vele terrassen om het voorbijtrekkend publiek te peilen onder het genot van een koffie verkeerd. Verder is de wandeling namelijk horeca-loos.


B&B 't Huys van De Gouverneur in AssenMooi hotelletje in de buurt

Wil je er echt een heerlijk uitje van maken? Boek dan een overnachting (of twee) in het unieke B&B 't Huys van De Gouverneur in Assen.

B&B 't Huys van De Gouverneur in Assen B&B 't Huys van De Gouverneur ligt op 5 minuten lopen van het centrum van Assen. Gevestigd in een monumentaal gebouw waar ooit de eerste gouverneur van Assen woonde. Krijgt van 81 gasten op Trivago.nl een 9,5: “Gastvrij en gezellig. Prima plek als uitgangspunt voor het Pieterpad, van Zuidlaren tot Schoonloo, gezellige eigenaars, die je adviseren en toch je privacy geven, supermooie kamer, meer dan heerlijk ontbijt met verse spullen, heel fijn verblijf.”

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpeditiesFOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!