natuurhuisje banner 750px

Wandeltip: ga Drenthelen door Drenthe

Ga lekker Drenthelen in Drenthe

Vier kleinschalige B&B's in Drenthe hebben gezamenlijk een meerdaagse wandelroute uitgezet die hun B&B's verbinden. De afstanden zijn steeds ongeveer 20 km. De bagage wordt nagebracht. De wandelaars lopen op beschrijving, kaart of GPS en krijgen een zelf samengesteld informatieboekje mee. En natuurlijk een natje en een droogje.

Leuk toch? Ik heb even op hun website gesnuffeld. Ziet er heel leuk uit. Kijk ook eens op www.drenthewandelen.nl.

Favoriete provincie

Drenthe, ik hou ervan. Ik kom er best vaak. Een van mijn favoriete provincies wel. Waarom? Zo lekker rustig is het er. En de natuur is schitterend. Waar vind je nog die weidsheid en die ruimte? Niets te zien tot aan de verre horizon. Word ik superblij van.

Sympathieke mensen

Wat ook leuk is: de mensen zijn zo sympathiek en hebben een hele rustige levenswijze. In het begin is dat dan even wennen voor deze stadsjongen. Sta ik als een gestresste kip inwendig te stampvoeten bij de buurtsuper omdat de klant voor mij zo nodig een praatje moet maken met de cassière, EN WAAROM DUURT DAT ZO LANG? Relax man, dit is Drenthe.

Gastvrije Drenthelaars

In het aardige mailtje dat ik van de Drenthelaars kreeg, kloppen ze zich ook op hun borst over hun gastvrijheid. Ik kan daar natuurlijk verder niets over melden. Ik ben er namelijk niet geweest. De Drenthelaars hebben me ook niet uitgenodigd om dat te komen testen. Kan nog gebeuren. Ik sta helemaal open voor dat soort initiatieven.

Zeer aantrekkelijke B&B's

Maar alle gekheid op een stokje: lekker wandelen, uitrusten en eten in Drenthe kan ik van harte aanbevelen. En die B&B’s zien er stuk voor zeer aantrekkelijk uit. Er zit een rietgedekte Saksische boerderij bij uit 1700, om maar iets te noemen. En in B&B De Vlaamse Gaai kun je logeren als God in Frankrijk bij twee Belgen. Nou moet je ophouden!

Meer informatie en boeken

Meer informatie en boeken kan via de website: www.drenthewandelen.nl.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>