Actieve vakanties bij SNP Natuurreizen
Boek een actieve vakantie op Snp.nl

Aveyron: heerlijke wandelvakantie vanuit boerderij La Libaudié

Aveyron: heerlijke wandelvakantie vanuit boerderij La LibaudiéFrankrijk kent schitterende wandelgebieden. De Aveyron behoort wel tot mijn toppers! Voor wandelaars heeft deze streek veel te bieden. Vanuit La Libaudié, een prachtig verbouwde boerderij, maak je schitterende dagwandelingen door het ongerepte heuvellandschap en de Tarnvallei. La Libaudié is ook onderdeel van het wandelarrangement ‘De Franse Valleientocht’.

Ver weg van het massatoerisme

Door het gebied van de Vallée du Tarn lopen heerlijke wandelroutes. Ze slingeren door de valleien en over de bergen van het natuurreservaat 'Parc Natural Régional des Grands Causses'. De stilte en de schoonheid van het afwisselende landschap zijn alom tegenwoordig op deze tochten.

Schilderachtige dorpjes

Je komt door schilderachtige dorpjes, kastanje- en eikenbossen, langs rivieren, over akkers en door weilanden. Soms daal je af langs een smal geitenpaadje, steek je een beek over of klim je tegen een bergweide omhoog. Een topconditie is niet vereist. Een prima humeur krijg je hier vanzelf.

Aveyron: heerlijke wandelvakantie vanuit boerderij La Libaudié Eigenaren boerderij La Libaudié

Je verblijft op de schitterend verbouwde boerderij La Libaudié, waar Ciska en Rob je ouderwets gastvrij ontvangen. “In september 2017 zijn wij de eigenaren geworden van La Libaudié”, vertelt Rob. “Een prachtige oude verbouwde boerderij waar je kan overnachten op de mini-camping, in chambres d’hotes of in de gite.” Het terrein is in totaal 14 hectare. “Gelukkig is een hele hoop daarvan bos en natuur. Dat scheelt flink in het onderhoud,’’ vult Ciska lachend aan.

Mooie wandelroutes

Er zijn verschillende mooie wandelroutes op en rondom het terrein waar je verblijft. Ciska en Rob hebben zelf zo'n 20 routes uitgezet tussen 2 en 20 kilometer. Gedetailleerde geplastificeerde IGN kaarten (schaal 1:12.500) zijn beschikbaar. En natuurlijk routebeschrijvingen.

Voor fanatieke wandelaars: Franse Valleientocht

La Libaudié is ook onderdeel van het wandelarrangement ‘De Franse Valleientocht’. Dit arrangement bestaat uit 6 verschillende sfeervolle locaties die gerund worden door Nederlanders en Vlamingen, met ieder zijn eigen verhaal. Elke dag start je een nieuwe wandeling van tussen de 12 en 18 kilometer, op naar je volgende bijzondere verblijfsplaats. Een echte wandelvakantie dus. Uiteraard kun je overal een rustdag inplannen.

Wandelen zonder bagage

Wat is er fijner dan na een dag wandelen gelijk te kunnen aanschuiven aan tafel en te genieten van een driegangen-menu terwijl je koffer al voor je klaarstaat. Want wandelen tijdens deze tocht doe je zonder bagage. Dit volledige verzorgde arrangement is inclusief ontbijt, lunch, avondeten, welkomstdrankje en inclusief bagagevervoer.

Meer weten?

Wil je meer weten over een verblijf op La Libaudié of over het wandelarrangement ‘De Franse Valleientocht’? 

Bekijk hieronder foto’s van La Libaudié en omgeving

 

Bekijk de wandelreizen van SNPSmaak te pakken? Bekijk de mooiste wandelreizen van SNP

Actieve wandelreizen over de hele wereld: SNP Natuurreizen van de ANWB is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

Alle privé-reizen >>

Alle groepsreizen >>

 

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!