Beste tassen en rugzakken voor systeemcamera en spiegelreflex

Beste tassen en rugzakken voor systeemcamera en spiegelreflex

Zoek je een geweldige cameratas voor je systeemcamera of spiegelreflex? Een tas waar je alleen je camera in kwijt kunt? Of moeten er ook objectieven en accessoires mee? Alle mogelijkheden op een rij!

Hulp bij het kiezen: de TassenvinderRuim 2000 cameratassen

Er zijn zo ongelofelijk veel tassen op de markt dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Cameranu.nl heeft bijvoorbeeld ruim 2000 cameratassen in de aanbieding. Vind daar maar eens jouw ideale tas tussen. Onbegonnen werk.

Cameratas: persoonlijke keuze

Het klinkt gek, maar welke fototas je kiest zegt beslist iets over jou als persoon. Om een voorbeeld te noemen: je hebt rugzaktypes en je hebt schoudertastypes. En voor de één moet een tas vooral praktisch zijn, een ander wil vooral dat een tas er goed uitziet. Wat in ieder geval belangrijk is: al je materiaal moet erin passen, wellicht moet je statief nog mee, en misschien een regenhoes. Ook de kleur is belangrijk. Bij mij moet alles zwart zijn, andere fotografen willen meer kleur op de rug of om de schouder.

Hulp bij het kiezen: de Tassenvinder Hulp bij het kiezen: de Tassenvinder

Cameranu.nl heeft een superhandige keuzehulp ontwikkeld: de Tassenvinder. Daarmee snor je binnen no time jouw ideale cameratas op. Zo wordt kiezen wel heel makkelijk!

Tassenvinder op Cameranu.nl >>

Rugzak, schoudertas of snuittas?

De belangrijkste eerste stap bij het kiezen van een cameratas: bepaal wat voor soort tas het moet worden. Grofweg zijn er drie soorten tassen voor je systeemcamera of spiegelreflex: de rugzak, de schoudertas en de snuittas. Hieronder staat welke tas in welk geval het handigst is.

 

De beste rugzakken voor je spiegelreflex of systeemcameraDe rugzak: ideaal voor actieve fotografen

Zelf heb ik een sterke voorkeur voor camerarugtassen. Ik ben namelijk een veelwandelaar en neem dan altijd mijn forse systeemcamera plus een extra objectief mee. In een rugzak kun je lekker veel kwijt en het draagt bijzonder comfortabel.

Ook voor wandelspullen en statief

Natuurlijk passen je camera, een extra objectief en bijvoorbeeld een flitser er met gemak in. Maar ook je wandelspullen kun je er goed in kwijt. Routeboekje, GPS-ontvanger, flesjes water, lunchpakket et cetera. Op veel camerarugzakken kun je zelfs een statief of monopod bevestigen.

Beste rugzakken op Cameranu.nl >>

Case Logic Backpack DCB-309Populairste rugzak: Case Logic Backpack DCB-309

De populairste en best gewaardeerde rugzak van dit moment is de Case Logic Backpack DCB-309. Deze mooie rugzak combineert functionaliteit en stijl met aanpasbare indeelbaarheid en mooie voeringen. Heel simpel draag je alles wat je nodig hebt voor je foto-avonturen met je mee: je camera, lenzen, flitsers, laptop en accessoires. Hij is speciaal ontworpen voor een DSLR met lens (tot 70-200mm).

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Deze rugzak op Cameranu.nl >>

 

Schoudertassen voor je cameraSchoudertas: ideaal voor stadsbezoek

Maak je een stadswandeling, ga je op bezoek bij kennissen of familie of een dagje naar de dierentuin? Dan is een camera-schoudertas een goede keus. Groot voordeel: hij valt niet op als cameratas.

Goede bescherming voor je camera

Daardoor is de kans kleiner dat je bestolen wordt. Bovendien voel je je wat minder een geitenwollensok dan met een rugzak. En toch kun je al je cameraspullen goed beschermd kwijt. En heb je nog ruimte over voor bijvoorbeeld je lunch.

Beste schoudertassen op Cameranu.nl >>

Case Logic TBC-406Populairste schoudertas: Case Logic TBC-406

Deze kleine, lichtgewichte schoudertas voor een digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera heeft uitstekende opbergmogelijkheden waardoor je je camera, 1 of 2 extra lenzen en andere kleine accessoires kunt dragen zonder een overbelast gevoel.

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Deze schoudertas op Cameranu.nl >>

 

Beste snuittassen voor je spiegelreflex of systeemcamera Snuittassen: ideaal dichtbij huis of als extra bescherming

Snuittassen volgen heel mooi de snuitvorm van je systeemcamera of spiegelreflex met objectief. Zelf gebruik ik ze puur als extra bescherming, bijvoorbeeld als ik op reis ga met m'n Fujifilm X-T5, m’n Nikon Z7 II of m’n Olympus OM-1.

In allerlei formaten

Maar ze zijn ook ideaal als je in de buurt, of in je eigen stad gaat fotograferen. Geen gesjouw met allerlei spullen, maar gewoon alleen jij en je camera. Je hebt ze uiteraard in allerlei formaten, want een 50mm-lens heeft toch een andere snuit dan die 600mm-joekel.

Beste snuittassen op Cameranu.nl >>

Case Logic DSLR Camera Holster DCB-306 Populairste snuittas: Case Logic DSLR Camera Holster DCB-306

De Case Logic SLR Zoom Holster SLRC-201 is geschikt voor de meeste camera’s met telelens. De onderkant is van waterproof materiaal. Speciale, met een rits afgesloten vakken kunnen geheugenkaarten, batterijen en andere accessoires bergen. De schouderriem van de SLRC-201 is makkelijk aanpasbaar maar kan ook van de tas verwijderd worden.

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Deze snuittas op Cameranu.nl >>

 

Hippe & stijlvolle cameratassen

Net als regenpakken hebben cameratassen – hoe praktisch ook – nogal een duf imago. De meeste zijn zwart of grijs en ze zijn vooral heel degelijk. Ben jij een hippe gast, dan zoek je natuurlijk iets stijlvollers dan dat. Een tas waar je zelf met plezier naar kijkt en waarmee je voor de dag kunt komen. Gelukkig komen er steeds meer hippe en stijlvolle cameratassen op de markt.

Billingham: hippe schoudertassen Billingham: hippe schoudertassen

Hippe hoogtepunten vormen de cameratassen van Billingham. Het zijn bijzonder stijlvolle cameratassen waarmee je er beslist uitspringt in de massa. De luxe materialen van Billingham zijn altijd van hoge kwaliteit. Onverwoestbaar en weerbestendig. Reden waarom ze behoorlijk aan de prijs zijn, maar dan heb je ook een tas van topklasse.

Billingham tassen op Cameranu.nl >>

Billingham tassen op Cameraland.nl >>

Billingham tassen op Kamera-express.nl >>

Think Tank: stijlvol én praktisch

Think Tank cameratassen mogen er ook zijn. Het zijn stijlvolle tassen waaraan niets standaards te ontdekken valt. Toch zijn ze absoluut ook zeer praktisch: bijzonder intelligente indeling, robuuste materialen, zeer draagbare vormgeving. En ze hebben ook modellen voor professionals, waar meerdere systeemcamera’s of spiegelreflexen in passen. Toptassen. Maar alles heeft z'n prijs...

Think Tank-tassen op Cameranu.nl >>

Think Tank-tassen op Cameraland.nl >>

Think Tank-tassen op Kamera-express.nl >>

ONA: cameratassen met een verhaal

ONA cameratassen zijn schitterend. Ze hebben een tijdloze stijl. Achter ONA schuilt een verhaal. De tassenfirma werd in 2010 opgericht door Tracy Foster. Haar doel: een wereldwijde gemeenschap van beeldende verhalenvertellers ondersteunen met onderscheidende én functionele cameratassen. Elk ontwerp is handgemaakt van eersteklas materialen en ontwikkeld met input en feedback van toonaangevende fotografen. Mooi verhaal? Oordeel zelf.

ONA tassen op Cameranu.nl >>

ONA tassen op Cameraland.nl >>

ONA tassen op Kamera-express.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy