Rheinsteig | Wandelroute langs de Duitse Rijn

Een reisje langs de Rijn is toch voor bejaarden? Niets is minder waar, de Rheinsteig tussen Koblenz en Kaub is een pittige wandeltocht, met voortdurend steil klimmen en dalen. Ik liep het mooiste stuk van de 320 kilometer lange Rheinsteig, een klassieker onder de Duitse langeafstandspaden.

Lees meer

Wandelvakantie Westweg | Klassieke wandeltocht in het Zwarte Woud

Langs de Westweg in het Zwarte WoudHet oudste en tevens bekendste langeafstandspad van Duitsland is de Westweg in het Zwarte Woud. Van Pforzheim tot Basel in Zwitserland telt het pad zo’n 270 kilometer. Het noordelijk deel staat te boek als een beetje saai, want: heel erg veel bos. Ik liep het ‘wonderschone’ en gevarieerdere zuidelijk deel, vanaf Schonach. Oerbos, bergen, groene weiden, een groot meer, de Alpen in zicht: wat wil een wandelaar nog meer?

Lees meer

Wandelvakantie Malerweg | Mooiste wandelroute van Duitsland

Malerweg: prachtige wandelroute in de Sächsische SchweizDe Malerweg is door wandelaars uitgeroepen tot ‘meest geliefde wandelroute van Duitsland’. En inderdaad de 112 kilometer lange wandeling in de Sächsische Schweiz is betoverend mooi. Het ene moment klim je naar een landschap van bizarre rotspartijen en grootse tafelbergen. Het volgende moment daal je via trappen en laddertjes af naar ruige ravijnen. De rivier de Elbe begeleidt je gedurende de hele wandeling.

Lees meer

Wandelvakantie Murgleiter | Wonderschoon dal in het Zwarte Woud

Murgleiter: door het Murgdal in het Zwarte WoudVijf schitterende etappes lang voert de Murgleiter je door het Zwarte Woud in Duitsland. Natuurlijk door zeer dichte bossen, die eind september al aardig in herfsttooi zijn. Regelmatig klim je boven het bos uit voor prachtige vergezichten. Of daal je juist af naar het intieme riviertje de Murg, je vaste reisleider op deze wandeling die 110 kilometer telt.

Lees meer

Wandelvakantie Cairngorm Mountains | Trektocht door de laatste wildernis

Schotse Hooglanden: kamperen in de Cairngorm MountainsWelke beelden verschijnen als je na ruim twee jaar een wandeling probeert te beschrijven? Niet heel veel. Maar om nooit te vergeten: we beklimmen een berg, de lucht wordt loodgrijs. Even later barst een sneeuwstorm los. Het zicht is nul, we verdwalen hopeloos, en het pad verdwijnt onder een laag sneeuw. Na een uur zien we opeens skiliften. Zucht van opluchting. Weer opgewekt dalen we op ons dooie akkertje af naar de beschaving.

Lees meer

Wandelvakantie in Snowdonia | Trektocht door de bergen van Wales

Snowdonia: trektocht door de bergen van WalesSnowdon, met 1085 meter de hoogste berg van Wales, is slechts een van de troeven van het spectaculaire Snowdonia, een bergachtig nationaal park in het noorden van Wales. Ondanks een start met noodweer – twee dagen storm en regen – gaat deze trektocht de boeken in als een van onze mooiste. Niet in de laatste plaats dankzij een verblijf in het beroemde Pen-Y-Gwryd Hotel.

Lees meer

Wandelen in Wales

Wandeling in Wales In Wales kun je prachtig wandelen. Vooral het spectaculaire Snowdonia is een walhalla voor wandelaars die van ongerepte bergen houden. Beklim dan in ieder geval Snowdon, met 1085 meter de hoogste berg van Wales. En vergeet niet  het beroemde Pen-Y-Gwryd Hotel te bezoeken, thuisbasis van de beroemde Mount Everest-pioniers Hillary en Tenzing.

 

Ga naar mijn wandeling in Wales >>

Wandelvakantie in de Franse Limousin | Wandeltocht door weidse bergen

Wandeling in de Franse LimousinDe Limousin, beroemd om z’n sappige koeien, herbergt een prachtig gevarieerd wandelgebied. Het grote toerisme laat deze bergachtige regio links liggen.

Mooi landschap én rust

Misschien juist daardoor is ze zeer de moeite waard voor wandelaars die mooi landschap én rust zoeken. We lopen over boerenland doorsneden door beekjes en gelardeerd met oude bossen.

Lees meer

Wandelen in de Alpen | Trektocht met bepakking over het dak van Europa

De wandeling door de Alpen komt langs de Mont Blanc Een spectaculaire maar zware tocht door de Alpen liep ik in 2009 van het meer van Genève naar Landry over de GR5. De reis gaat over ruig terrein waar je niet bang moet zijn om in één dag 2000 meter te klimmen én te dalen. Hoogtepunt is natuurlijk de Mont Blanc waar je even gaat buurten.

Lees meer

Wandelvakantie Eifelsteig | Trektocht door de Duitse Eifel

Ga naar mijn wandeling over de Eifelsteig in DuitslandLang weekendje weg, wandelen over de Eifelsteig, een pad van 313 kilometer van Aken naar Trier. Na de Cantal en de Abruzzen, waar ik dit jaar was, is het landschap van de Duitse Eifel bijzonder onspectaculair. Maar wel zeer aangenaam.

Lees meer

Vakantieboekje Murgleiter | Vijf etappes op een rij

September 2012 liep ik de Murgleiter in het Zwarte Woud. Een prachtige wandeling door het dal van het intieme riviertje de Murg. Ik maakte een verslag met foto’s en een filmpje. En ik hield een dag-tot-dagboekje bij, dat hieronder te lezen is.

Lees meer

Wandelvakantie in Glen Coe | Trektocht door de Schotse Hooglanden

Schotse Hooglanden: Glen CoeHarry Potter draaide er opnames voor The Prisoner of Azkaban, maar gelukkig waren ze uitgegoocheld toen wij hier in juni 2010 onze wandelschoenen aansnoerden: Glen Coe, een bergachtige vallei in de Schotse Hooglanden. In de IJstijd werd deze vallei uitgesleten door een gletsjer, en met een beetje fantasie waan je je hier terug in de prehistorie.

Lees meer

Tour du Queyras | Over de toppen van de Alpen

Tour du Queyras: GR58 | Wandeltocht in de Franse AlpenDe Tour du Queyras voert je door een van de mooiste regionale parken van de Franse Alpen, vlakbij de Italiaanse grens. Op je pad tref je besneeuwde bergtoppen, bloemrijke dalen, verscholen bergdorpjes, klaterende riviertjes en adembenemende panorama's. Begeleid door het gefluit van alpenmarmotten maak je een zware maar schitterende bergtocht.

Lees meer

Portella Blanca | Wilde avonturen op de Chemin des Bonshommes

 

Wat de mooiste etappe zou zijn op mijn wandelvakantie over de GR107 door de Pyreneeën, werd een klein drama. De tocht voert over de hooggelegen Portella Blanca (2500 meter), op de grens tussen Frankrijk en Spanje. Mij was een lange, prachtige wandeltocht voorspeld, letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van mijn wandelvakantie. Dit is wat er gebeurde:

Lees meer

  • 1
  • 2

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!