Wandelroute 2018: ‘Een wandeling rondom Zuid-Limburg’ Wandelroute 2018: ‘Een wandeling rondom Zuid-Limburg’
Wandelroute 2018: ‘Een wandeling rondom Zuid-Limburg’ Wandelroute 2018: ‘Een wandeling rondom Zuid-Limburg’

Wandelroute 2018: ‘Een wandeling rondom Zuid-Limburg’

De prestigieuze Wandeltrofee 2018 gaat naar de wandelgids ‘Een wandeling rondom Zuid-Limburg’ van auteur Alex Buis. Uitgever van deze prachtige gids is Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. De jury prijst de route, het grote aandeel onverharde paden en de informatie in de gids.

Initiatief van de Fiets en Wandelbeurs

De Wandeltrofee is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die deze trofee jaarlijks toekent. Nieuwe of recent vernieuwde wandelprojecten in Nederland en België konden hun kandidatuur indienen. Ze werden beoordeeld door een onafhankelijke jury van ervaren wandelaars.

Andere 5 genomineerden

Op de shortlist prijkten nog vijf genomineerden: GR 512 (Brabantse Heuvelroute), ‘Een wandeling rondom Zuid-Limburg’, het ‘Roots Natuurpad dwars door Nederland’, het Wandelnetwerk Vlaamse-Ardennen en een reeks nieuwe wandelingen in het Thorpark in het Nationaal Park Hoge Kempen.

Wandelroute van het Jaar 2018

Maar er kan er maar één met de Wandeltrofee vandoor gaan. En dat is dus volgens de jury 'Een wandeling rondom Zuid-Limburg' tot Wandelroute van het Jaar 2018. Het zuidelijkste stukje Nederland staat bekend als een heus wandelparadijs. De route laat zien dat dit heuvelende landschap zich ook voorbij de landsgrenzen verderzet.

Wandelaars naderen abdij van Val-Dieu tijdens ‘Een wandeling rondom Zuid-Limburg’ Een echte ontdekkingsreis

De wandelroute bestaat uit een ruime lus van 277 km die in 11 pittige etappes 3 landen aandoet: Duitsland, Nederland en België. Voor de jury “hebben die niet alleen hun eigen taal, maar ook hun eigen cultuur en natuur, wat de wandeling tot een echte ontdekkingsreis maakt”.

Aantrekkelijke gids

De jury prijst de route, het grote aandeel onverharde paden en de informatie in de gids. De route is niet bewegwijzerd, maar vrijwel foutloos beschreven in een aantrekkelijke gids met veel achtergrondinformatie, uitgegeven door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Padmaker & prijswinnaar Alex Buis

Padmaker Alex Buis was blij verrast en ziet de prijs als een aanmoediging om platgetreden wandelpaden en grenzen te doorbreken.

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Bol.com. Hij ligt ook in de boekhandel.

Bestel op Bol.com >> 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy