Wandelgids ‘Wegen met Zegen’: pelgrimstocht door de Overbetuwe Wandelgids ‘Wegen met Zegen’: pelgrimstocht door de Overbetuwe
Wandelgids ‘Wegen met Zegen’: pelgrimstocht door de Overbetuwe Wandelgids ‘Wegen met Zegen’: pelgrimstocht door de Overbetuwe

Wandelgids ‘Wegen met Zegen’: pelgrimstocht door de Overbetuwe

Rome, Lourdes, Santiago de Compostella: plaatsen van betekenis bieden pelgrims al eeuwen steun in verwarrende tijden. Gelukkig hoef je niet ver te reizen om toch op pelgrimstocht te kunnen gaan. De gids ‘Wegen met Zegen’ presenteert een nieuwe pelgrimstocht door de Overbetuwe tussen Nijmegen en Arnhem. In 11 etappes pelgrimeer je te voet langs plaatsen van bezinning en inspiratie.

Wegen met Zegen op Bol.com >>

Wegen met ZegenBoomgaarden & kastelen

Ook voor wandelaars zonder geloof is op deze meerdaagse wandeltocht veel te beleven. De pelgrimsroute voert je via oude landweggetjes en waterloopjes langs boomgaarden en kastelen naar vergezichten over de rivier. Je wandelt onder andere over wegen langs de afwateringskanalen op de Linge: die kanalen worden ‘zegen’ genoemd.

De zegen van pelgrimeren

Een zegen is het zeker om te pelgrimeren. Zelf heb ik dat een paar jaar geleden gedaan in Italië, van Florence naar Rome (bekijk mijn blog). Een wandelende bezinningsreis die voor mij heel wat in beweging heeft gezet. Mooi dat er nu ook een pelgrimstocht in Nederland is. Ik zet hem zeker op m’n wandelbucketlist.

Inspiratie opdoen

Op de ‘Wegen met Zegen’ loop je in het voetspoor van generaties mensen die ruimte en richting hebben gezocht in hun leven. En hun hoofd voor een paar dagen, weken of maanden leeg hebben gemaakt om daarna weer verder te kunnen. De spirituele wandelaar zal tijdens deze tocht bezieling halen uit de tientallen kapellen, kerken en pleisterplaatsen. De recreatieve wandelaar zal genieten van cultuur en natuur, en wie weet onderweg ook nog inspiratie opdoen.

Fraaie wandelgids

De gids van uitgeverij Elmar heeft een lekker handzaam formaat en is fraai vormgegeven. De mooie en afwisselende foto’s verleiden je extra om je wandelschoenen aan te trekken. De auteurs – een collectief van 12 enthousiastelingen – besteden veel aandacht aan wat je onderweg allemaal tegenkomt. Met uiteraard extra focus op kerken, kapelletjes en andere religieuze uitingen langs je pad.

Tussen Nederrijn en Waal

De pelgrimstocht bestaat uit 11 etappes tussen 11 en 17 kilometer door het rivierengebied tussen Nederrijn en Waal. De totale lengte bedraagt 155 kilometer. Je start en eindigt bij het station in Nijmegen. Doorzetters voltooien de route in één week. Maar je kunt ook af en toe een etappe lopen, of een paar etappes achter elkaar.

Verdwalen is onmogelijk

Bang om te verdwalen hoef je niet te zijn. De auteurs hebben niets aan het toeval overgelaten. De gids bevat duidelijke kaartjes en overzichtelijke routebeschrijvingen. Verder is de route bewegwijzerd en je kunt GPS-tracks downloaden. Zelfs een QR-code voor zowel de wandelingen als de tracks ontbreekt niet in dit boekje.

Wegenmetzegen.nl

Praktische informatie over bijvoorbeeld slaapplaatsen en een verdiepingsprogramma is te vinden op de website wegenmetzegen.nl die speciaal voor deze pelgrimstocht in het leven is geroepen.

Wegen met Zegen bestellen?

Wegen met Zegen is verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen bij Bol.com.

Wegen met Zegen op Bol.com >>

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2023 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy