Wandelgids ‘Wandelen in Zeeuws-Vlaanderen’: 14 afwisselende routes Wandelgids ‘Wandelen in Zeeuws-Vlaanderen’: 14 afwisselende routes
Wandelgids ‘Wandelen in Zeeuws-Vlaanderen’: 14 afwisselende routes Wandelgids ‘Wandelen in Zeeuws-Vlaanderen’: 14 afwisselende routes

Wandelgids ‘Wandelen in Zeeuws-Vlaanderen’: 14 afwisselende routes

Het is een schande: ik ben nog nooit in Zeeuws-Vlaanderen geweest. Nu is er een wandelgids verschenen die daar verandering in gaat brengen: ‘Wandelen in Zeeuws-Vlaanderen’. Een gids die je op ontdekkingstocht stuurt door een bijzonder stukje Nederland aan de overkant van de Westerschelde.

Wandelen in Zeeuws-Vlaanderen op Bol.com >>

Wandelgids ‘Wandelen in Zeeuws-Vlaanderen’Het land van Marsman

Zeeuws-Vlaanderen blijkt alles te hebben waarover Hendrik Marsman de loftrompet steekt in zijn Herinnering aan Holland. De breede Westerschelde, waarover immense containerschepen traag door het oneindig laagland gaan, kilometers rijen ondenkbaar ijle populieren die als hooge pluimen aan den einder staan; en de boerderijen verspreid door het land, boomgroepen, knotwilgen, dorpen en kerken.

Een Landje Apart

Niet voor niets noemen de inwoners hun deel van Zeeland ‘een Landje Apart’. De auteurs Els van den Kerkhof, Hans Corbijn en Chris Louwerse leiden ons wandelaars vanaf strand en zeedijk naar de vestingstadjes. Je wandelt door bos, langs kreken en ook over de grens.

Oernatuurgebied Saeftinghe

Je stampt niet alleen door de zeekleipolders, zoals je misschien zou denken. Het land is hier rijk aan natuurlijke kreken, waar verschillende routes je doorheen voeren. Andere wandelingen voeren je door weidse coulissenlandschappen, het Zeeuwse oernatuurgebied Saeftinghe, over boomdijken en over de zandgronden langs de grens met Belgisch Vlaanderen.

Voor ontdekkingsreizigers

De gids telt 14 afwisselende routes van 5 tot liefst 25 kilometer. Met de heldere beschrijvingen en routekaartjes kan er voor de wandelaar niets meer mis gaan. Zeeuws-Vlaanderen is klaar voor ondekkingsreizigers.

Wandelen én lekkerbekken

Voor lekkerbekkende wandelaars is er in Zeeuws-Vlaanderen ook veel te halen. In dit zuidelijke stukje Nederland proef je de bourgondische sferen in de horeca. Waar mosselen, garnalenkroketjes en Belgische én lokale biertjes hoog op de menukaart staan.

‘Wandelen in Zeeuws-Vlaanderen’ bestellen?

De wandelgids ‘Wandelen in Zeeuws-Vlaanderen’ is verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen bij Bol.com.

Wandelen in Zeeuws-Vlaanderen op Bol.com >>

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy