Wandelgids ‘Wandelen in de Meierij’: wandelen tussen Den Bosch, Tilburg & Eindhoven Wandelgids ‘Wandelen in de Meierij’: wandelen tussen Den Bosch, Tilburg & Eindhoven
Wandelgids ‘Wandelen in de Meierij’: wandelen tussen Den Bosch, Tilburg & Eindhoven Wandelgids ‘Wandelen in de Meierij’: wandelen tussen Den Bosch, Tilburg & Eindhoven

Wandelgids ‘Wandelen in de Meierij’: wandelen tussen Den Bosch, Tilburg & Eindhoven

Op het ritme van de Trage Tocht wandelen in Noordoost-Brabant? Dat kan met de wandelgids ‘Wandelen in de Meierij’. In dit landelijke wandelgebied in Noordoost-Brabant kun je heerlijk wandelen met zandpadgarantie.

Deze wandelgids op Bol.com >>

Wandelgids ‘Wandelen in de Meierij’ Van Kampina tot Loonse en Drunense Duinen

De gids telt 15 rondwandelingen tussen 11 en 18 kilometer in de ‘Meierij van ‘s-Hertogenbosch’, een gevarieerde streek tussen Den Bosch, Tilburg en Eindhoven. Het gebied strekt zich uit van de Maashorst in het oosten tot de Kampina en de Loonse en Drunense Duinen in het westen.

Bijzondere landschappen

De wandelingen voeren je over de mooiste oeverpaadjes langs de kabbelende Dommel, Beerze en Aa. Je wandelt er langs pareltjes als Kasteel Heeswijk en landgoed Zegenwerp. De Meierij herbergt bijzondere landschappen, zoals de Peelrandbreuk en de Bedafse Bergen bij Uden. Dichter bij de stad staan er ook verrassingen op het program, zoals de schoonheid van de Moerputten en het Bossche Broek.

Trage Tochten

Deze wandelgids staat helemaal in het teken van Trage Tochten over onverharde paden in de Meierij. Ze bieden dan ook de beroemde ‘zandpadgarantie’: minimaal 70 procent van iedere route is onverhard. Uit de landelijke reeks van meer dan 650 Trage Tochten zijn 15 wandelingen geselecteerd: stuk voor stuk routes met een kwaliteitsstempel dus.

De routemakers

De drie auteurs zijn gepokt en gemazeld in het maken van wandelroutes: Rob Wolfs, Rutger Burgers en Henrie van Zoggel. Rob en Rutger zijn de mannen achter de Trage Tochten. De ervaren wandelaar Henrie heeft de Meierij als zijn achtertuin: hij kent alle paadjes in het gebied op zijn duimpje. Je kent hem misschien van zijn blog Ambulare.

Wandelgids ‘Wandelen in de Meierij’ bestellen?

Deze mooie wandelgids is verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen bij Bol.com.

Deze wandelgids op Bol.com >>

Gidswandeling op Frankwandelt

De volgende wandelroute uit deze gids staat ook op Frankwandelt, volgens het bekende recept: een verhaaltje gelardeerd met foto’s.

 

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy