Wandelgids ‘Wandelen in Kempen en Peel’ Wandelgids ‘Wandelen in Kempen en Peel’
Wandelgids ‘Wandelen in Kempen en Peel’ Wandelgids ‘Wandelen in Kempen en Peel’

Wandelgids ‘Wandelen in Kempen en Peel’

Zuidoost Brabant is een waar paradijs voor liefhebbers van onverharde paden. Mooi dat er nu een gids vol wandelingen is dit gebied. De ervaren routemakers Rob Wolfs en Rutger Burgers, bekend van de Trage Tochten, tekenen voor de 15 prachtige rondwandelingen.

Wandelgids ‘Wandelen in Kempen en Peel’ Natuur en historie

Hier in Zuidoost Brabant vind je de streken De Kempen en De Peel. Een gevarieerd gebied, met hoogveen, zandverstuivingen, heide, bossen en slingerende beken. Het gebied kent ook een rijke historie, Napoleon liet er zijn sporen na, door de donkere bossen slopen smokkelaars en over de zandpaden zwoegden marskramers met op hun rug een mand vol koopwaar.

De mooiste paadjes

In De Kempen en De Peel vind je ook de mooiste paadjes op de oevers van kronkelende beken als de Tongelreep, de Beerze en natuurlijk de Dommel. In het boerenland kun je eindeloos uit de voeten op de zandwegen tussen akkers en weiden. De wandelingen in deze gids voeren over bospaadjes en schapendreven in een bonte aaneenschakeling van natuurgebieden.

Zandpadgarantie

Deze wandelgids staat helemaal in het teken van Trage Tochten over onverharde paden. Paden met ‘zandpadgarantie’: minimaal 70 procent van iedere route is onverhard. De 15 rondwandelingen tussen 12 en 18 kilometer zijn goed bereikbaar per openbaar vervoer.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Gevarieerde wandelgids

Uiteraard voert een van de Trage Tochten je door Nationaal Park De Groote Peel, ooit een onherbergzame streek op de grens van Limburg en Brabant, nu een natuurparel. Op een andere tocht wandel je over het waterrijke landgoed Baest, waar de Kleine en Groote Beerze er lustig op los kronkelen. Een stadse tocht door Eindhoven mag niet ontbreken. En zo ontstaat een prachtige, gevarieerde wandelgids.

Gids bestellen?

De gids ligt in de boekhandel. Je kunt hem ook bestellen bij Bol.com.

Deze gids op Bol.com >>

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2023 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy