Wandelgids ‘Wandelen in het Rijk van Nijmegen’: 15 Trage Tochten Wandelgids ‘Wandelen in het Rijk van Nijmegen’: 15 Trage Tochten
Wandelgids ‘Wandelen in het Rijk van Nijmegen’: 15 Trage Tochten Wandelgids ‘Wandelen in het Rijk van Nijmegen’: 15 Trage Tochten

Wandelgids ‘Wandelen in het Rijk van Nijmegen’: 15 Trage Tochten

Een wandelgids voor een van de mooiste gebieden van Nederland. In de gids ‘Wandelen in het Rijk van Nijmegen’ staan 15 schitterende Trage Tochten door dit wandeleldorado. Elke wandelaar zou deze gids direct moeten aanschaffen.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Wandelgids: ‘Wandelen in het Rijk van Nijmegen’Schitterend wandelgebied

Zelf heb ik al heel wat afgewandeld in het Rijk van Nijmegen. De bekendste wandelroute is ongetwijfeld de N70, ooit uitgeroepen tot de mooiste wandeling van Nederland.

Mijn verslag van de N70 >>

Jacobus Craandijk wilde al een gids

De wandelende dominee Jacobus Craandijk hield in de negentiende eeuw al een vlammend pleidooi voor een goede wandelgids voor deze contreien. “Daar is in den omtrek van Nijmegen veel te zien. Een goede wandelgids is onmisbaar voor wie zooveel mogelijk wil genieten.” En na ruim een eeuw wordt hij op z’n wenken bediend ;)

Duivelsberg, Filosofendal & Ooijpolder

‘Ons binnenste buitenland’: zo wordt het Rijk van Nijmegen ook wel genoemd. En terecht, want op weinig plekken in Nederland is de landschappelijke variatie zo groot. Een land met hoge heuvels en lage uiterwaarden op de rand van Duitsland. Een land met bossen, verstilde vennen, steile heuvels, uitgestrekte heidevelden, glooiende velden en polders rondom de Waal. Met bekende hoogtepunten als de Duivelsberg, het Filosofendal, de Elyzeese Velden, de Overasseltse Vennen en de Ooijpolder.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Routemakers: Rob Wolfs & Rutger Burgers

Deze wandelgids voor het Rijk van Nijmegen stond al lange tijd op het verlanglijstje van de bekende routemakers Rob Wolfs en Rutger Burgers. Met deze gids hebben ze hun reeks wandelgidsen weer met een fantastisch deeltje uitgebreid.

Onmisbaar voor Vierdaagse-fans

Overigens is dit een onmisbare gids voor Vierdaagselopers die door de coronacrisis van hun vertrouwde reis naar Nijmegen dachten te moeten afzien. Nijmegen afraffelen in 4 dagen is niet meer nodig. Met deze gids kun je minstens 15 volle dagen genieten van al het moois in het Rijk van Nijmegen...

Gids bestellen?

De gids ligt in de boekhandel of is te bestellen bij Bol.com.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Gidswandelingen op Frankwandelt

De volgende wandelroutes uit deze gids staan ook op Frankwandelt, volgens het bekende recept: een verhaaltje gelardeerd met foto’s.

 

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy