Wandelgids ‘Wandelen in Havensteden’: 9 historische havenwandelingen Wandelgids ‘Wandelen in Havensteden’: 9 historische havenwandelingen
Wandelgids ‘Wandelen in Havensteden’: 9 historische havenwandelingen Wandelgids ‘Wandelen in Havensteden’: 9 historische havenwandelingen

Wandelgids ‘Wandelen in Havensteden’: 9 historische havenwandelingen

Voor iedereen die in havens is geïnteresseerd, is er nu de fraai uitgegeven wandelgids ‘Wandelen in Havens’ van de broers Kees en Hans Volkers. In negen historische havenwandelingen nemen de routemakers je mee naar Nederlandse zeehavens, van IJmuiden tot Rotterdam, van Delfzijl tot Harlingen.

Deze wandelgids op Bol.com >>

Wandelgids ‘Wandelen in Havensteden’Ontdekkingstocht door havens

Ommetjes zijn het niet, meer fikse ontdekkingstochten van 8 tot 13 kilometer. Je verkent havens van grote steden als Amsterdam (Noord) en Rotterdam (Heijplaat), maar ook de vergeten haven van Vlaardingen, het ‘spuugmooie’ IJmuiden en het pittoreske Harlingen.

Geur van zeewater en stookolie

Onderweg geniet je van het authentieke havenleven. Soms rauw en ongepolijst, soms verstild en lieflijk, maar altijd schilderachtig. De routemakers schrijven: “Weg met de saaie bospaden! Dit is voor wandelaars die houden van uitwaaien, het gekrijs van meeuwen, de geur van zeewater en stookolie, het schuren van scheepsstaal langs kademuren, van struinen door havenbuurten, van dijken en sluizen, strand- en zeegezichten, van haring en kibbeling en een stukje Atlantikwall toe.”

Zeehavenverleden

Stuk voor stuk gaan de negen routes door havensteden waar zeeschepen komen. De havens zijn nog steeds actief als zeehaven of hebben een roemrucht zeehavenverleden. Uiteraard zijn de routes goed bereikbaar per OV.

Rauwe schoonheid van IJmuiden

Alleen van het voorwoord krijg je al zin om de havensteden in te trekken. Na een wandeling in IJmuiden welde het idee op voor deze wandelgids. De broers komen daar al zo’n twintig jaar, vaak met vrienden die ze de rauwe schoonheid van IJmuiden willen laten zien. Ze wandelen dan over de oude spoorlijn, langs het kanaal met spectaculair uitzicht op de Hoogovens naar de zeesluizen. “We struinen door het havengebied, eten een visje, verwonderen ons over de heerlijk ordeloze havenarchitectuur.”

Fraaie vormgeving en foto’s

De vormgeving van de gids is prachtig, met fraaie foto’s waar zeehavengeuren uit opstijgen en heldere kaartjes. Verder vind je leuke weetjes en wat dieper gravende informatie over de havensteden die je doorkruist. De broers weten waarover ze praten: Hans is voorlichter bij Havenbedrijf Rotterdam, Kees is omgevingshistoricus en heeft al diverse zeer populaire wandelgidsen gemaakt voor uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

‘Wandelen in Havensteden’ bestellen?

‘Wandelen in Havensteden’ is verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen bij Bol.com.

Deze wandelgids op Bol.com >>

Gidswandelingen op Frankwandelt

De volgende wandelroutes uit deze gids staan ook op Frankwandelt, volgens het bekende recept: een verhaaltje gelardeerd met foto’s.

 

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy