Wandelgids ‘Wandelen in Gooi en Vechtstreek’: 14 wandelingen Wandelgids ‘Wandelen in Gooi en Vechtstreek’: 14 wandelingen
Wandelgids ‘Wandelen in Gooi en Vechtstreek’: 14 wandelingen Wandelgids ‘Wandelen in Gooi en Vechtstreek’: 14 wandelingen

Wandelgids ‘Wandelen in Gooi en Vechtstreek’: 14 wandelingen

Het Gooi en De Vechtstreek zijn zeer populaire wandelbestemmingen. Niet alleen behoren ze tot de mooiste en afwisselendste streken van Nederland, ze liggen ook nog eens centraal in ons land – tussen Amsterdam en Utrecht. Mooi dat er nu een wandelgids is met prachtige wandelroutes in deze gebieden.

Wandelgids Gooi en Vechtstreek op Bol.com >>

Wandelgids ‘Wandelen in Gooi en Vechtstreek’Heidevelden & buitenplaatsen

De ervaren routemakers Sietske de Vet en Ad Snelderwaard nemen je mee op pad. In 14 wandelingen tussen 10 en 18 kilometer ontdek je Het Gooi en De Vechtstreek. Je trekt over eindeloze heidevelden waar je nog ver kunt kijken. Op je pad vind je grazende schapen en koeien en soms een herder. Andere routes gaan langs fraaie buitenplaatsen en statige landgoederen.

Architectuur en idyllische dorpjes

Gooi en Vechtstreek staan ook bekend om hun gevarieerde bossen, plassen, moerassen en slingerende riviertjes. Die vind je op je pad, terwijl je geniet van fraaie uitzichten. Stadsschoon, idyllische dorpjes en bijzondere architectuur komen aan bod op weer andere routes. Zo ontdek je de bouwkundige hoogstandjes van Dudok. Je wandelt door vestingstadje Naarden en de oude dorpjes Laren en Huizen.

Lekkere uitspanningen

Even genoeg gewandeld? Laat je inwendige mens dan neerploffen bij een lekkere uitspanning. Elke route doet wel zo’n tentje aan, vaak met een leuk terrasje en zalige appeltaart.

Wandelen van paaltje naar paaltje

De gids is weer prachtig uitgegeven door Gegarandeerd Onregelmatig. De kaartjes zijn helder, de routebeschrijvingen degelijk en de fotografie doet verlangen om op pad te gaan. Handig is dat de paaltjes van het Wandelnetwerk Gooi en Vecht je de weg wijzen.

Over de routemakers

Routemakers Sietske de Vet en Ad Snelderwaard hebben populaire wandelgidsen op hun naam staan. Sietske is daarbij geboren en getogen in Het Gooi. “Als routemaker en tekstschrijver gaat een lang gekoesterde wens in vervulling: een eigen wandelgids van Het Gooi!” Ook voor Ad is Het Gooi al jaren een geliefd wandelgebied, het is volgens hem “een eldorado voor wandelaars”.

Deze wandelgids bestellen?

De wandelgids ‘Wandelen in Gooi en Vechtstreek’ is verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen bij Bol.com.

Wandelgids Gooi en Vechtstreek op Bol.com >>

Gidswandelingen op Frankwandelt

De volgende wandelroutes uit deze gids staan ook op Frankwandelt, volgens het bekende recept: een verhaaltje gelardeerd met foto’s.

 

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy