Wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Tilburg’: 9 rondwandelingen Wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Tilburg’: 9 rondwandelingen
Wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Tilburg’: 9 rondwandelingen Wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Tilburg’: 9 rondwandelingen

Wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Tilburg’: 9 rondwandelingen

De highlights én de onbekende buurten van Tilburg ontdekken aan de hand van de geboren en getogen Tilburgse Jacqueline Bankers. Dat kun je met de wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Tilburg’ in de hand. Jacqueline laat je ontdekken hoeveel de ‘Kruikenstad’ wandelaars te bieden heeft.

Deze wandelgids op Bol.com >>

Wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Tilburg’Leuke steegjes, bijzondere plekken

Toen Jacqueline haar eigen stad voor deze gids serieus ging verkennen, ontdekte ze pas echt dat Tilburgers veel hebben om trots op te zijn. Tot op het laatst ontdekte ze de allerleukste kruip-door-sluipdoor-steegjes langs bijzondere plekken en fraaie uitzichten. In negen rondwandelingen ontdek je Tilburg zoals alleen Tilburgers de stad kennen. Pittige tochten zitten erbij: de routes tellen 13 tot liefst 22 kilometer.

Heilige huisjes & verdwenen spoorlijntjes

Jacqueline is niet alleen een Tilburgse in hart en nieren, maar ze is ook een enthousiast wandelaarster. Ze neemt je mee naar heilige huisjes, waar Peerke Donders zich opmaakte voor zijn heiligverklaring. Over houten hangbruggen over de Voorste Stroom en natuurlijk langs de vermakelijke kunstwerken van John Körmeling, langs verdwenen spoorlijntjes naar België en over het universiteitsterrein.

Bourgondisch Brabant

Natuurlijk wordt de wandelaar overal geconfronteerd met het rijke textielverleden. Maar je krijgt ook een vleugje Van Gogh mee. En soms lijkt de stad opeens heel ver weg. Zo stuurt Jacqueline je over een houten vlonder door een ven waarin runderen verkoeling zoeken. “Is dit ook Tilburg?”, zul je je afvragen? Gelukkig is er bij elke wandeling ruimte voor de inwendige mens, in de vorm van een fijn terras of een lekker kroeg. Want we zijn hier natuurlijk wel in bourgondisch Brabant.

Deze wandelgids bestellen?

De wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Tilburg’ is verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen bij Bol.com.

Deze wandelgids op Bol.com >>

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy