Wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Groningen’ Wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Groningen’
Wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Groningen’ Wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Groningen’

Wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Groningen’

Letterlijk gaat er niets boven Groningen. Maar in veel andere opzichten wandel ik liever door Limburg. Toch heb ik het Groningse platteland en de stad Groningen onlangs opnieuw ontdekt tijdens mijn Pieterpad-avonturen. De rust, de ruimte, het gevarieerde landschap. Mooi dat Marycke Naber een nieuwe wandelgids heeft uitgebracht: ‘Wandelen buiten de binnenstad van Groningen’.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Wandelgids: ‘Wandelen buiten de binnenstad van Groningen’ Rustig wandelen in Groningen

Ongelofelijk veel mensen hebben het wandelen ontdekt tijdens de coronapandemie. Dat merk je in populaire wandelgebieden als het Rijk van Nijmegen, het Noordhollands Duinreservaat, de Veluwe. In het noorden van ons land is het zoveel rustiger. En ook daar is het prachtig wandelen, zo bewijst de gevarieerde wandelgids van Marycke Naber.

Noorderplantsoen, Stadspark & Kardinge

Marycke neemt ons mee op wandeltochten rondom het centrum van de oude Hanzestad Groningen en ze laat zien dat daar veel te beleven valt. Zo kun je aan haar hand zwerven door het groene Noorderplantsoen, het Stadspark en Kardinge. De gids biedt routes door historische hofjes en langs prachtige stadsvilla's. Ook laat ze je de verrassend moderne architectuur zien in Corpus Den Hoorn en op de Zernike.

Drie voorname landgoederen

De wandelroutes voeren je langs grachten, plassen, meren, kanalen en de typisch Groningse diepjes. Vanuit Haren maak je een uitstapje naar Drenthe over drie voorname landgoederen bij Eelde en Glimmen.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

10 wandelroutes van 10 tot 16 km

De fraai vormgegeven gids bevat 10 heerlijke wandelroutes tussen 10 en 16 kilometer. Start- en eindpunt zijn bij elke route goed bereikbaar met het OV. Op je pad vind je bij elke wandeling de nodige horeca voor een smakelijke pauze.

Ontdekkingstocht in Groningen

Elke wandeling is voorzien van een duidelijke routebeschrijving, een routekaartje en heel veel informatie over alle bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Dat maakt deze gids tot een feest van herkenning voor de 'stadjers' en een ware ontdekkingstocht voor wie de metropool van het Noorden nog niet kent.

Gids bestellen?

De gids ligt in de boekhandel of is te bestellen bij Bol.com.

Bestel deze gids op Bol.com >>

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy