Wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam' Wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam'
Wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam' Wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam'

Wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam'

Mooie wandelgids voor wie van Amsterdam én wandelen houdt: 'Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam'. De gids voert je over een langeafstandspad door de hoofdstad. In totaal wandel je in 14 etappes 227 kilometer, bijna een half Pieterpad. Ga je net als ik de uitdaging aan?

Bestel deze gids op Bol.com >>

Wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam' Zwerftocht door buitenwijken

Samensteller Alex Buis construeerde een langeafstandswandeling door de Amsterdamse buitenstad. De 227 kilometer lange wandeltocht lijkt op de kaart verdacht veel op een bord spaghetti. Tijdens die lange zwerftocht door de buitenwijken van de hoofdstad wordt de wandelaar doorlopend verrast door de schoonheid en variatie die onze hoofdstad te bieden heeft.

14 pittige wandeltochten

De langeafstandswandeling is gelukkig opgeknipt: 14 etappes leiden de wandelaar rond door bebouwing, parken, landelijk gebied en stadsjungle. Pittige tochten zijn het wel: de kortste is 12 kilometer, de langste telt liefst 22 kilometer.

Voor Amsterdammers & buitenlui

Het is een mooie wandelgids voor Amsterdammers die denken dat ze Amsterdam kennen (voor mij dus). Maar ook een mooie aanleiding voor volk van buiten de hoofdstad om te ontdekken dat Amsterdam uit meer bestaat dan rondvaartboten, draaiorgels, coffeeshops en hordes toeristen.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Samensteller Alex Buis

Alex Buis (Amstelveen, 1979) heeft Nederlandse Taal en Letterkunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2012 kreeg hij het idee voor een lange, meerdaagse wandeling door de hele gemeente Amsterdam. Hij ging op verkenning om een afwisselende tocht door bebouwing, parken, landelijk gebied en stadsjungle te ontwerpen.

Gids bestellen?

De gids ligt in de boekhandel of kun je bestellen bij Bol.com.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Alle etappes op Frankwandelt

Inmiddels heb ik alle 14 etappes van dit langeafstandspad door Amsterdam ‘in the pocket’. Benieuwd? Bekijk mijn overzichtspagina.

Bekijk mijn overzichtspagina >>

 

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy