Wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Almere’ Wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Almere’
Wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Almere’ Wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Almere’

Wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Almere’

“Eindelijk weer eens een stad die echt anders is,” schrijft uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig over haar nieuwste wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Almere’. Een grap? Nee hoor, want routemaker Mari Smits gaat afrekenen met alle vooroordelen over Almere. Dat maakt nieuwsgierig.

Deze wandelgids op Bol.com >>

Wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Almere’ Ingedutte slaapstad?

Een vooroordeel over Almere is dat het een ingedutte slaapstad is. Mari Smits laat in 10 wandelingen tussen 10 tot 16 kilometer zien dat dit imago volstrekt onterecht is. Mari leidt je langs vermakelijke kunstwerken, bijzondere tiny houses, zelfgebouwde ecologische woningen en andere Almeerse pareltjes. Intussen vertelt hij smakelijk over de geschiedenis van de polder.

Stad vol verrassingen

Almere is een nog jonge stad, ontstaan in 1975. Maar de geschiedenis van Almere gaat veel verder terug, zo bewijzen bodemvondsten uit de Steentijd en Zuiderzeeperiode. Gelukkig hoef je niet zo ver terug in de tijd om aangenaam verrast te worden: op iedere hoek van deze stad wacht je een nieuwe ontdekking. Om er een paar te noemen: een nieuw kasteel dat nu al een ruïne is, experimentele woonboten, gloednieuwe ouderwetse pakhuizen en bijzondere moderne architectuur.

Hippe horeca

Natuurlijk doe je ook fraaie natuur aan, zoals de Oostvaardersplassen en Pampushout. En onderweg wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Iedere route voorziet wel in een leuke, hippe horeca-gelegenheid of een fijne zorgboerderij waar de wandelaar even kan bijkomen van alle indrukken. Deze gids is voor de toerist een geweldige manier deze stad in al zijn geledingen te leren kennen. Ook als je er al woont, ontdek je verrassend nieuwe kanten van jouw stad.

Over de routemaker

Routemaker Mari Smits is zelfstandig onderzoeker. Na zijn werkzaamheden als historicus aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en bij de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen verbreedde hij zijn aandacht door het samenstellen van wandelroutes. Op Wandelzoekpagina vind je ruim zestig wandelingen van Mari. Z’n mooiste Almeerse tochten vonden een plek in deze fraaie wandelgids.

Deze wandelgids bestellen?

De wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Almere’ is verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen bij Bol.com.

Deze wandelgids op Bol.com >>

Gidswandeling op Frankwandelt

De volgende wandelroute uit deze gids staat op Frankwandelt, volgens het bekende recept: een verhaaltje gelardeerd met foto’s. Benieuwd?

 

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy