Wandelgids ‘Rotterdam acht keer anders’ van Gerard Goudriaan Wandelgids ‘Rotterdam acht keer anders’ van Gerard Goudriaan
Wandelgids ‘Rotterdam acht keer anders’ van Gerard Goudriaan Wandelgids ‘Rotterdam acht keer anders’ van Gerard Goudriaan

Wandelgids ‘Rotterdam acht keer anders’ van Gerard Goudriaan

Een van de leukste wandelgidsen is ‘Amsterdam acht keer anders’ van stadsgids Gerard Goudriaan. Alle routes door ‘mijn Mokum’ heb ik bewandeld, soms meerdere keren. Nu gaat Gerard vreemd, in Rotterdam. Ook weer met acht wandelingen rond acht thema’s. Voor stadswandelaars een gids om naar uit te kijken.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Wandelgids ‘Rotterdam acht keer anders’ van Gerard Goudriaan Highlights en verborgen parels

In acht thema's laat Gerard Goudriaan Rotterdam telkens weer op een andere manier aan ons zien. Onvermijdelijke highlights komen langs, zoals de Euromast, de Erasmus- en Willemsbrug, spoorweghefbrug De Hef, stadion De Kuip en het indrukwekkende station. Maar ook pareltjes waar menig wandelaar klakkeloos aan voorbij zou lopen, passeren in deze gids al wandelend de revue.

Zwaantjes, molens & Jules Deelder

De ‘zwaantjes van Plaswijck’ bijvoorbeeld, en de talrijke molens bij de plassen in Rotterdam Noord. Of een achteloos opgetekende tekst van ‘nachtburgemeester’ Jules Deelder op een poortdeurtje in het centrum, de kwaliteit van de koffie bij De Hofbogen en de rare kunstwerken bij het atelier van Van Lieshout. Met deze gids in de hand zie je dus veel meer van Rotterdam.

Aanstekelijke verhalenverteller

Terrasjes en aanlegplaatsen waar je kunt uitkijken over de machtige havens liggen aan de acht routes. En soms moet je je biertje zelfs op een dakterras drinken. Zo rijgt deze gids in ruim 90 kilometer maar liefst 108 kijkpunten aaneen. Met deze gids in de hand verveel je je geen moment, ook omdat Gerard Goudriaan een aanstekelijke verhalenverteller is.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Heldere kaarten & GPS-tracks

Alle thema's krijgen een uitgebreide inleiding en zijn voorzien van helder kaartmateriaal. Zo kan er voor de wandelaar eigenlijk niets meer mis gaan. Nog meer zekerheid geven de GPS-tracks. En de laatste versies van de wandelingen kun je downloaden – helemaal van deze tijd – via een QR-code.

Over Gerard Goudriaan

Gerard is een ervaren stadsgids. Inmiddels heeft hij thematische wandelingen uitgezet in Amsterdam, Utrecht, Dordrecht, Rotterdam, Berlijn en Parijs. In deze steden verzorgt hij ook excursies. Bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig zijn drie wandelgidsen van zijn hand verschenen, over Utrecht, Amsterdam en nu deze nieuwe gids over Rotterdam, die op 16 februari 2022 verschijnt.

Gids bestellen?

De gids ligt in de boekhandel of is te bestellen bij Bol.com.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Drie andere gidsen

Benieuwd naar de drie andere stadsgidsen van Gerard Goudriaan? Ik heb er blogjes over geschreven.

Den Haag acht keer anders >>

Amsterdam acht keer anders >>

Utrecht acht keer anders >>

Gidswandelingen op Frankwandelt

De volgende wandelroutes uit deze gids staan ook op Frankwandelt, volgens het bekende recept: een verhaaltje gelardeerd met foto’s.

 

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy