Wandelgids Roots: ‘De mooiste stiltewandelingen van Nederland’ Wandelgids Roots: ‘De mooiste stiltewandelingen van Nederland’
Wandelgids Roots: ‘De mooiste stiltewandelingen van Nederland’ Wandelgids Roots: ‘De mooiste stiltewandelingen van Nederland’

Wandelgids Roots: ‘De mooiste stiltewandelingen van Nederland’

Wil je lekker stil wandelen? Dan zit je goed met de Roots-wandelgids ‘De mooiste stiltewandelingen van Nederland’. Met 16 wandelroutes door de stiltegebieden van Nederland. Van de Boschplaat op Terschelling tot landgoed De Hamert in Limburg.

Deze wandelgids op Bol.com >>

Wandelgids Roots: ‘De mooiste stiltewandelingen van Nederland’ Rust en ruimte

Stilte is een zeldzaam goed in Nederland. Natuurgebieden als Veluwe en Utrechtse Heuvelrug worden, zeker op weekenddagen, overlopen door wandelaars, fietsers, mountainbikers en hardlopers. Gelukkig weet de redactie van Roots Magazine als geen ander waar je nog kunt genieten van rust en ruimte. Leuk voor ons: de routemakers gingen op pad en stelden een gids samen vol stiltewandelingen.

Van de Wadden tot Limburg

In deze wandelgids vind je 16 wandelroutes tussen 10 en 20 kilometer door stille gebieden, waar natuur, ontspanning en bezinning centraal staan. Van de Wadden tot Limburg en van de kust tot aan bos en heide: wie met Roots op pad gaat kan ook in ons drukke land ontspannen en in stilte wandelen.

Door officiële stiltegebieden

De fluisterstille wandelingen gaan, hoe kan het ook anders, door officiële stiltegebieden. Om een misverstand uit de weg te ruimen: in stiltegebieden is het niet doodstil. Maar hier klinken alleen de geluiden die bij zo’n gebied horen. Natuurlijk geluiden: van vogels, burlende herten, een krakende eeuwenoude eik, een kabbelend beekje. Maar ook het gepruttel van een trekker die door landelijk gebied rijdt hoort erbij.

Bosbaden en botanische tuinen

De wandelingen zijn voorzien van heldere kaartjes en routebeschrijvingen. Ook is er informatie over de flora en fauna die je onderweg kunt zien. Een extra katern besteedt aandacht aan bijzondere wandelervaringen zoals struinen langs rivieren en de Japanse kunst van het bosbaden (shinrin-yoku). Verder is er een overzicht van botanische tuinen in Nederland, die vaak oases van rust zijn.

Overzichtskaart ontbreekt

Punt van aandacht is het ontbreken van een overzichtskaart van Nederland met alle stiltewandelingen. Alle andere Rootsgidsen hebben die wel, dus ik vermoed dat de makers het vergeten zijn. Misschien iets voor een volgende druk.

Zeven gidsen

De serie Roots Wandelgids telt inmiddels zeven delen. Eerder verschenen onder meer gidsen met de mooiste boswandelingen, wandelingen langs water en routes door de nationale parken van Nederland.

Gratis GPS-tracks downloaden?

Handig zijn de gratis gps-tracks waarmee verdwalen heel lastig wordt. Je kunt ze gratis downloaden via de website van Roots. Ook als je de gids niet wilt kopen, kun je ze natuurlijk downloaden en wandelen.

Download gratis GPS-tracks >>

Deze Roots-wandelgids bestellen?

De Roots-wandelgids ‘De mooiste stiltewandelingen van Nederland’ is verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen bij Bol.com.

Deze wandelgids op Bol.com >>

Gidswandelingen op Frankwandelt

De volgende wandelroutes uit deze gids staan ook op Frankwandelt, volgens het bekende recept: een verhaaltje gelardeerd met foto’s.

 

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy