Wandelgids ‘Wandelen langs de Regge’: op de grens van Salland en Twente Wandelgids ‘Wandelen langs de Regge’: op de grens van Salland en Twente
Wandelgids ‘Wandelen langs de Regge’: op de grens van Salland en Twente Wandelgids ‘Wandelen langs de Regge’: op de grens van Salland en Twente

Wandelgids ‘Wandelen langs de Regge’: op de grens van Salland en Twente

Wandelen langs water heeft altijd iets magisch. Een zee, meer of rivier ziet er op ieder moment anders uit. Met wisselende weerspiegelingen van wolkenluchten. Of de zon die dooft in het water. En terwijl het water door het landschap stroomt, stroom jij als het ware mee. Mooi dus dat er nu een gids is met 13 wandelingen rondom de Regge in Overijssel, een van de grootste kleine rivieren van ons land.

Deze wandelgids op Bol.com >>

Wandelgids ‘Wandelen langs de Regge’ Indrukwekkend landschap

Heel indrukwekkend is die Regge eigenlijk niet. Een stroompje van amper een meter breed dat Salland scheidt van Twente. Ontspringend in Diepenheim eindigt hij ruim zeventig kilometer noordelijker als een brede rivier in de Vecht bij Ommen. Maar des te indrukwekkender is het fraaie rivierlandschap waar je doorheen wandelt.

Gevarieerde routes

In deze gids trakteren routemakers Karin de Graaff en Maarten Metz je op gevarieerde routes tussen 11 en 19 kilometer. Je wandelt langs de waterkant, over heuvels, door bossen en landgoederen op de grens van Salland en Twente. Elke rondwandeling neemt je mee op weer een ander deel van de Regge. Daardoor leer je dit prachtige gebied door en door kennen.

Vervlogen tijden

Wandelen langs de Regge geeft hoop, zo schrijven de auteurs. “Bijna overal zijn de meanders weer in hun oorspronkelijke staat hersteld. Niet alleen de vogels en de planten profiteren hiervan. Ook de wandelaar waant zich langs de waterkant geregeld terug in lang vervlogen tijden.”

Over de auteurs

Auteurs Karin de Graaff en Maarten Metz wonen in Salland en kennen daar ieder paadje en weggetje dat de moeite waard is. Om de grenzen van hun geliefde Salland grondig te verkennen gingen ze op zoek naar de bron van de Regge. Tot hun verrassing konden ze de rivier van dichtbij volgen. In 12 rondwandelingen wandelen ze van begin tot eind langs de Regge. En met de 13de wandeling wordt het Reggepad in ere hersteld.

‘Wandelen langs de Regge’ bestellen?

Deze wandelgids is verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen bij Bol.com.

Deze wandelgids op Bol.com >>

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy