Wandelgids ‘Op schoolreisje’: 10 onderwijshistorische wandelingen Wandelgids ‘Op schoolreisje’: 10 onderwijshistorische wandelingen
Wandelgids ‘Op schoolreisje’: 10 onderwijshistorische wandelingen Wandelgids ‘Op schoolreisje’: 10 onderwijshistorische wandelingen

Wandelgids ‘Op schoolreisje’: 10 onderwijshistorische wandelingen

Het schoolreisje is voor veel kinderen het hoogtepunt van het jaar. Een heerlijk dagje eropuit, allerlei nieuwe avonturen beleven. Ontdek het kind in jezelf met de wandelgids ‘Op schoolreisje’. Aan de hand van een ervaren meester en juf ontdek je al wandelend 10 belangrijke onderwijshistorische plekken in Nederland. Leuk én leerzaam.

‘Op schoolreisje’ op Bol.com >>

Wandelgids ‘Op schoolreisje’De school van Dik Trom

Zo bezoek je de school van Dik Trom, treed je in de voetsporen van Theo Thijssen, struin je langs vakantiekolonies voor bleekneusjes en steek je je licht op op ‘idiotenscholen’. De 10 wandelingen zijn verspreid over Nederland en tussen 7 en 16 kilometer lang.

Natuur & uitspanningen

Uiteraard gaan de wandelingen door de dorpen en steden waar de scholen te vinden zijn. Gelukkig zijn de routemakers ook doorgewinterde wandelaars die graag de bossen, duinen en heidevelden in de omgeving opzoeken. Met onderweg fijne uitspanningen waar je kunt napraten over wat het onderwijs ons allemaal heeft gebracht.

Hapklare brokken

Want deze gids gaat ook de diepte in. Al wandelend krijg je heel wat mee over de ontwikkelingen in het onderwijs door de eeuwen heen. Van het ontstaan van de schoolklas in de middeleeuwen tot de huidige tijd waarin we daar juist steeds meer van willen loskomen. Gaandeweg begrijp je steeds meer van de dilemma’s in het onderwijs. En dat allemaal in hapklare én wandelbare brokken.

Over de routemakers

Laat dat maar aan de routemakers over, meester Sjoerd en juf Yolande. Sjoerd (Karsten) is emeritus-hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en schreef een proefschrift over rode onderwijzers rond 1900, zoals Theo Thijssen. Yolande (Emmelot) verrichte jarenlang wetenschappelijk onderzoek naar onder meer onderwijs bij het Kohnstamm Instituut.

‘Op schoolreisje’ bestellen?

De wandelgids ‘Op schoolreisje’ is verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen bij Bol.com.

‘Op schoolreisje’ op Bol.com >>

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy