Wandelgids Hollandse Delta: uitwaaien op Zuid-Hollandse eilanden Wandelgids Hollandse Delta: uitwaaien op Zuid-Hollandse eilanden
Wandelgids Hollandse Delta: uitwaaien op Zuid-Hollandse eilanden Wandelgids Hollandse Delta: uitwaaien op Zuid-Hollandse eilanden

Wandelgids Hollandse Delta: uitwaaien op Zuid-Hollandse eilanden

Pal onder Maasstad Rotterdam ligt een geweldig wandelgebied: de Zuid-Hollandse eilanden. In deze Hollandse Delta vind je een waar waterwalhalla. Mooi dat er nu een wandelgids is die dit gebied bestrijkt, in tien kloeke rondwandelingen.

Wandelgids Hollandse Delta op Bol.com >>

Wandelgids Hollandse Delta Historische haventjes

Een van die rondwandelingen klotst bijna tegen de kademuren van Rotterdam. Afzakkend in de Hollandse Delta struin je op andere wandeltochten over dijken met populieren, kom je in historische haventjes met pittoreske ophaalbruggen en sluisjes, trek je door polders en grienden.

Eiland van Dordrecht

Uiteraard staat het Eiland van Dordrecht op het program, omsloten door grote rivieren en met z’n prachtige historische havenstad. Maar ook het eiland Goeree-Overflakkee, de wilde natuur van Tiengemeten en de Rhoonse Grienden op IJsselmonde staan op het wandelprogramma.

Vlonderpaden en trekpontjes

De routemakers nemen je telkens mee de natuur in. Altijd heb je wel zicht op een zompige rivieroever waar ganzen, zwanen en soms zelfs een verdwaalde lepelaar foerageren. Onderweg loop je over vlonderpaden, kweek je spierballen met trekpontjes en blus je na een duinpassage je voeten in de zee.

Veerverbindingen en trambanen

Leuk: tijdens het wandelen zie je duidelijk dat je over (voormalige) eilanden wandelt, waar vroeger veerboten voor verbindingen met het vaste land zorgden. De eilanden kenden vroeger ook een uitgebreid tramnetwerk, en sommige wandelingen voeren je over zo’n voormalige tram-tracé, verhoogd in het landschap waardoor je fraaie uitzichten krijgt.

Deltawerken langs je pad

De fraaie vormgegeven gids besteedt ook ruim aandacht aan iets wat in dit gebied van levensbelang is: waterbeheer. De watersnoodramp van 1953 leerde immers hoe kwetsbaar deze eilanden waren voor de machtige natuur. Je vindt veel tekenen van de Deltawerken op en langs je pad.

Wandelen Dichtbij

Auteurs Cock Hazeu en Peter Kuiper werken samen onder het motto ‘Wandelen Dichtbij’. Hun uitgangspunt: ook in je eigen omgeving, en zelfs in de drukke Randstad, kun je uitstekend wandelen. Als je maar weet waar je moet zijn, en wat er in het landschap te lezen en te beleven valt. Deze wandelgids met een hoofdrol voor water is daar een proeve van.

Deze wandelgids bestellen?

Wandelgids Hollandse Delta is vanaf 27 november 2022 verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen bij Bol.com.

Wandelgids Hollandse Delta op Bol.com >>

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy