Wandelgids ‘Heuvelrughike – Wandelen door uniek stuwwallenlandschap’ Wandelgids ‘Heuvelrughike – Wandelen door uniek stuwwallenlandschap’
Wandelgids ‘Heuvelrughike – Wandelen door uniek stuwwallenlandschap’ Wandelgids ‘Heuvelrughike – Wandelen door uniek stuwwallenlandschap’

Wandelgids ‘Heuvelrughike – Wandelen door uniek stuwwallenlandschap’

De Utrechtse Heuvelrug is een van mijn favoriete wandelgebieden. Mooi dat er nu een gids is waarmee je dit oer-Nederlandse stuwwallenlandschap kunt doorkruisen: de wandelgids Heuvelrughike. Vijf etappes leiden je langs alle hoogtepunten van dit bijzondere gebied. Daarbij geniet je van dichte bossen, paarse heidevelden en verre uitzichten.

Wandelgids Heuvelrughike op Bol.com >>

Wandelgids Heuvelrughike Van Gooimeer naar Nederrijn

In vijf etappes tussen 18 en 20 kilometer wandel je dwars over de Heuvelrug van het Gooimeer bij het dorpje Huizen naar de Nederrijn in het zuiden bij Rhenen. Daarbij wandel je ook door de geschiedenis van dit stuwwallenlandschap van de Heuvelrug, waar in vroeger eeuwen welgestelden buitenhuizen lieten bouwen en Napoleons soldaten bivakkeerden.

Heide, zandverstuivingen en bossen

De Utrechtse Heuvelrug is een ideaal gebied om te hiken en onderweg de rijke natuur en de historie te ontdekken. Op deze gevarieerde en verrassende route kom je langs uitgestrekte heidevelden, over zandverstuivingen en door dichte bossen. Karakteristieke boerderijen, statige kastelen, sfeervolle dorpjes en landgoederen vind je op je pad.

Meerdaags avontuur

Mooi is dat alle begin- en eindpunten van de vijf etappes bereikbaar zijn met het openbaar vervoer, zodat je ze stuk voor stuk kunt ontdekken. Wil je op een meerdaags avontuur, dan is dit ook een ideale route. Doe je rugzak op en loop in vijf dagen de hele Heuvelrughike.

Wandelvakantie van SNP

Wil je de hele route in één keer lopen, maar heb je meer zin in comfort? SNP Natuurreizen biedt de Heuvelrughike als wandelreis aan. SNP zorgt voor unieke overnachtingsplekken en vervoert je bagage van pleisterplaats naar pleisterplaats. Het enige wat jij nog hoeft te doen is wandelen en genieten.

Heuvelrughike op Snp.nl >>

Mini-veldgids flora en fauna

De Heuvelrug is een van de grootste bosgebieden van Nederland. Grote delen van de Heuvelrug behoren tot een Nationaal Park. Het is een belangrijk biotoop voor vele dieren en planten. De wandelgids bevat ook een mini-veldgids met uitleg over wat je onderweg allemaal tegenkomt aan flora en fauna.

Over de routemaker

Routemaker Marianne Wildenberg is een avontuurlijke wandelaar die zich onderweg graag laat verleiden door mooie paadjes in het landschap. Al wandelend ontdekte ze vele verhalen over de verwevenheid van het landschap met onze eigen geschiedenis. Haar verbazing was groot dat op dit traject nog geen langeafstandswandelroute bestond. Met deze gids brengt Marianne hierin verandering!

Wandelgids Heuvelrughike bestellen?

De wandelgids Heuvelrughike is verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen bij Bol.com.

Wandelgids Heuvelrughike op Bol.com >>

 

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy