Wandelgids ‘Van Dorestad naar Dokkum – In de voetsporen van Bonifatius’ Wandelgids ‘Van Dorestad naar Dokkum – In de voetsporen van Bonifatius’
Wandelgids ‘Van Dorestad naar Dokkum – In de voetsporen van Bonifatius’ Wandelgids ‘Van Dorestad naar Dokkum – In de voetsporen van Bonifatius’

Wandelgids ‘Van Dorestad naar Dokkum – In de voetsporen van Bonifatius’

In de vroege middeleeuwen kwamen Engelse missionarissen naar ons land om het christendom te verbreiden. De bekendste was Bonifatius, die in 716 voet aan wal zette in Dorestad, het huidige Wijk bij Duurstede. Zijn zendingsdrang moest hij in 754 bij Dokkum bekopen met de dood. Met de wandelgids ‘Van Dorestad naar Dokkum’ in de hand treed je al pelgrimerend in zijn voetsporen.

Deze wandelgids op Bol.com >>

Wandelgids ‘Van Dorestad naar Dokkum’ Woest en ledig

Bonifatius en zijn tijdgenoten vormen de inspiratie voor de langeafstandsroute van Dorestad naar Dokkum die in deze wandelgids wordt beschreven. Bonifatius begint zijn pad in een tijd waarover we weinig weten en voert door woest en ledig land. Inmiddels is dat land door de mens ingericht en vormgegeven en slingert de wandeling zich 340 kilometer lang door 1300 jaar geschiedenis. Niet verwonderlijk dat Museum Dorestad het initiatief nam voor deze gids.

Geen klassiek pelgrimspad

Een klassiek pelgrimspad is ‘Van Dorestad naar Dokkum’ niet, al is Dokkum nog altijd een levend bedevaartsoord. De hedendaagse wandelaar gaat niet op boetevaart, maar loopt voor zijn plezier. De Camino Bonifacio is een modern pelgrimspad: ter ontspanning, om nieuwe indrukken op te doen en te genieten van de omgeving. Op je pad doorkruis je Utrecht, Flevoland, Overijssel en Friesland.

De routemaker

Route en wandelgids zijn van de hand van de bekende routemaker Kees Volkers, historisch geograaf en schrijver. Hij publiceerde veel boeken, gidsen en artikelen over (cultuur)historische en geografische onderwerpen. Bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig publiceerde hij al verschillende wandelgidsen, zoals ‘Wandelen buiten de binnenstad van Utrecht’, ‘De mooiste vinexwandelingen’ en ‘Wandelen in havensteden’.

Wandelgids ‘Van Dorestad naar Dokkum’ bestellen?

Deze wandelgids is verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen bij Bol.com.

Deze wandelgids op Bol.com >>

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy