Wandelgids ‘Den Haag acht keer anders’ van Gerard Goudriaan Wandelgids ‘Den Haag acht keer anders’ van Gerard Goudriaan
Wandelgids ‘Den Haag acht keer anders’ van Gerard Goudriaan Wandelgids ‘Den Haag acht keer anders’ van Gerard Goudriaan

Wandelgids ‘Den Haag acht keer anders’ van Gerard Goudriaan

Een van mijn favoriete wandelgidsen is ‘Amsterdam acht keer anders’ van Gerard Goudriaan. Na zijn gidsen over Utrecht en Rotterdam is dit keer Den Haag aan de beurt. Daarmee voltooit hij een fraai kwartet stadsgidsen. Deze vierde laat je de vele pareltjes van de Hofstad ontdekken.

Deze wandelgids op Bol.com >>

Wandelgids ‘Den Haag acht keer anders’ Thematische wandelroutes

De opzet van alle vier wandelgidsen is identiek: Gerard Goudriaan leidt je in acht thematische wandelroutes langs een groot aantal hoogtepunten van de stad. Zo wandel je langs een onwaarschijnlijke hoeveelheid gedichten en teksten in de stad, ontvlucht je de stadse hectiek in pittoreske hofjes en ontdek je het leed van de oorlog rond de Atlantikwall.

Groene stad én strand

Gerard heeft niet alleen oog voor stadse streken. Hij laat je, zwervend door parken, zien hoe groen de stad eigenlijk is. Onderweg maak je uitstapjes naar architectuur en industrieel erfgoed. Den Haag ligt vlak bij zee, en dat leent zich voor een uitstapje naar strand en boulevard van Scheveningen.

Weetjes, foto’s & kaartjes

De acht wandelroutes zijn tussen 6 en 13 kilometer lang. Een mooie lengte om ook lekker de tijd te nemen voor alle fraais dat je onderweg tegenkomt. In ruim 90 kilometer rijgt Gerard maar liefst 108 kijkpunten aaneen. De gids staat boordevol leuk geschreven informatie en interessante weetjes. Fraaie foto’s en heldere kaartjes ontbreken niet. Gratis gps-tracks houden je nóg beter op het spoor en de allerlaatste versies van de wandelingen download je via handige QR-codes.

Wandelgids ‘Den Haag acht keer anders’ bestellen?

‘Den Haag acht keer anders’ verschijnt 27 november 2023. Lekker op tijd voor Sint of Kerstman. Deze wandelgids is verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen bij Bol.com.

Deze wandelgids op Bol.com >>

Drie andere gidsen

Benieuwd naar de drie andere stadsgidsen van Gerard Goudriaan? Ik heb er blogjes over geschreven.

Amsterdam acht keer anders >>

Rotterdam acht keer anders >>

Utrecht acht keer anders >>

Gidswandeling op Frankwandelt

De volgende wandelroute uit deze gids staat ook op Frankwandelt, volgens het bekende recept: een verhaaltje gelardeerd met foto’s.

 

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy