Wandelgids ‘Amsterdam acht keer anders’ Wandelgids ‘Amsterdam acht keer anders’
Wandelgids ‘Amsterdam acht keer anders’ Wandelgids ‘Amsterdam acht keer anders’

Wandelgids ‘Amsterdam acht keer anders’

Een gids met 8 avontuurlijk wandelingen door Amsterdam. Stuk voor stuk met een thema. Als geboren en getogen Amsterdammer moet ik die hebben natuurlijk!

Bestel deze gids op Bol.com >>

Wandelgids 'Amsterdam acht keer anders'Onvermoede plekken

De gids 'Amsterdam acht keer anders' belooft tochten langs onvermoede plekken, monumenten en mooie uitzichten. Die worden door gedegen achtergrondinformatie gepromoveerd tot bezienswaardigheden. Dat klinkt goed. Ben benieuwd of de gids me weet te verrassen. Ik heb een halve eeuw Amsterdam achter de kiezen moet je weten.

Een groot openluchtmuseum

Rondom 8 thema’s verbinden de makers die speciale plekken in de hoofdstad tot originele routes. Dat levert stadswandelingen op die je Amsterdam laten zien zoals je onze hoofdstad nog nooit hebt bekeken. Of zoals samensteller en routemaker Gerard Goudriaan zijn woonplaats zelf noemt: 'Een groot openluchtmuseum'.

Van Gouden Eeuw tot Trendy stad

De thema's van de gids maken me enorm benieuwd naar de wandelingen en de verhalen erachter. Kijk maar even met me mee naar de thema's : Maritiem verleden, Gouden Eeuw, Hofjes in de Jordaan, Herinneringen aan de oorlog, Moderne architectuur aan het IJ, De trendy stad: Noord, Markante Amsterdammers en Teksten in de stad. Klinkt boeiend toch?

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

GPS-tracks

In lengte variëren de wandelingen van 6 tot 15 kilometer. En heel handig: je kunt er ook GPS-tracks bij downloaden. Ik ga zeker een aantal wandelingen doen! Het gidsje ziet er overigens uit om van te watertanden.

Over de auteur

Gerard Goudriaan is een ervaren stadsgids. Behalve Amsterdam kent hij ook Berlijn en Parijs op zijn duimpje en verzorgt hij in deze steden excursies. Wandelen vindt hij de ideale manier om een grote stad goed te leren kennen. Tijdens zijn wandelingen let hij op architectuur, erfgoed en stadsontwikkeling. Maar minstens zo belangrijk is het kijken naar mensen en het bezoeken van leuke cafés, terrassen en restaurants. Met deze wandelgids kom je dan ook gegarandeerd langs de nodige aantrekkelijke horeca.

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Bol.com. Hij ligt ook in de boekhandel.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Drie andere gidsen

Benieuwd naar de drie andere stadsgidsen van Gerard Goudriaan? Ik heb er blogjes over geschreven.

Den Haag acht keer anders >>

Rotterdam acht keer anders >>

Utrecht acht keer anders >>

Gidswandelingen op Frankwandelt

De volgende wandelroutes uit deze gids staan ook op Frankwandelt, volgens het bekende recept: een verhaaltje gelardeerd met foto’s.

 

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy