Wandelboek ‘Op pad naar de zon – van Waddenzee naar Méditerranée’ Wandelboek ‘Op pad naar de zon – van Waddenzee naar Méditerranée’
Wandelboek ‘Op pad naar de zon – van Waddenzee naar Méditerranée’ Wandelboek ‘Op pad naar de zon – van Waddenzee naar Méditerranée’

Wandelboek ‘Op pad naar de zon – van Waddenzee naar Méditerranée’

‘Op pad naar de zon’ is het waargebeurde verhaal van twee mensen die op pensioengerechtigde leeftijd een nieuwe draai geven aan hun leven. Met een zware rugzak gaan ze op pad voor een lange trektocht, van Waddenzee naar Méditerranée. Onderweg beleven ze allerlei bizarre avonturen.

Op pad naar de zon - van Waddenzee naar MéditerranéeZware rugzakken

Die rugzakken mogen er zijn. Twintig kilo zwaar zijn ze, voorzien van een complete kampeeruitrusting. Hondenvoer is ook aan boord, want twee grote honden mogen mee. Ze hebben nog nooit zoiets gedaan. Maar net als Pippi Langkous lijken ze als motto te hanteren: ‘'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”

Ontmoeting met een wolf

Onderweg beleven ze allerlei avonturen en ze hebben zelfs een ‘close encounter’ met een wolf in de Mercantour. “Hij heeft een prachtige grijs/witte dikke staart. En die passeert op een meter afstand van onze tent!” De auteur kampt met hoogtevrees en gezondheidsproblemen, maar daar is ze zich niet van bewust als ze aan de lange wandeltocht begint.

30.000 hoogtemeters overwinnen

De auteur neemt de lezer mee op pad naar de zon en de overweldigende beleving van de bergen. Daar overwinnen ze 30.000 hoogtemeters met plezier.

Gemzen en steenbokken

Uit het boek: “Het is inmiddels half tien ‘s avonds. We zitten op 2230 meter bij het water in de koude wind. We zijn te moe om te eten. We genieten van een cup a soup en een bakje koffie om op te warmen en we nemen een paar hartkeks met kaas. Het is bijna donker. De score van vandaag: eenentwintig gemzen en een paar jonge steenbokken tegen de damwand.”

Dit wandelboek bestellen?

‘Op pad naar de zon’ is verkrijgbaar bij Boekscout.nl.

Bestel ‘Op pad naar de zon’ >>

De feiten

  • Auteur: Suzanne Middeljans
  • Titel: Op pad naar de zon - van Waddenzee naar Méditerranée
  • Aantal pagina’s: 326
  • Prijs: € 23,50 (incl. verwerk- en verzendkosten naar Nederland en België)

Beleef de tocht mee: boektrailer

Voor dit boek is een mooie trailer gemaakt waarmee je een goede indruk krijgt van de tocht die Suzanne en Koos hebben gemaakt (3:09 minuten). Je vindt hem hieronder.

Bestel ‘Op pad naar de zon’ >>

 

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy