Wandel- en fietsgids Wadden van Crossbill Guides Wandel- en fietsgids Wadden van Crossbill Guides
Wandel- en fietsgids Wadden van Crossbill Guides Wandel- en fietsgids Wadden van Crossbill Guides

Wandel- en fietsgids Wadden van Crossbill Guides

Waddeneilanden: alleen al het woord zorgt voor een instant vakantiegevoel. Ik kom er bijzonder graag. Om uit te waaien en eindeloos te wandelen door de duinen en langs het strand. Daarom gaat voortaan de Crossbill Guides Wadden mee: een prachtige natuurgids met liefst 28 wandel- en fietsroutes over onze vijf Waddeneilanden.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Wandel- en fietsgids Wadden van Crossbill GuidesMooiste natuurgebied van Nederland

De Wadden zijn in 2017 uitgeroepen tot ‘Mooiste natuurgebied van Nederland’. Geen wonder, want nergens anders in ons land vind je een dergelijke combinatie van natuurlijke hoogtepunten. Hier wandel je nog door weidse en wilde landschappen, en langs het grootste getijdengebied in zijn soort ter wereld. Een immense rijkdom aan flora en fauna tref je op je pad.

Wandel- en fietsroutes over de Wadden

Deze Crossbill-gids laat je uitgebreid proeven van al die natuurlijke schoonheden. Een gidsje om in je achterzak te steken is het niet: deze kloeke natuurgids telt ruim 360 pagina’s. Daarin vind je overzichtelijke beschrijvingen en dito kaartjes van alle wandel- en fietsroutes, verspreid over de Waddeneilanden. De meeste routes gaan uiteraard over de grotere eilanden: Texel (6 stuks) en Terschelling (5 stuks). Ook zijn er routes op het vaste land van Friesland en Groningen, uiteraard langs de Waddenzee.

Vogelboulevard & Mongoolse steppe

Zo fiets je op Texel langs de ‘Vogelboulevard’: een aaneenschakeling van vogelreservaten langs de Waddenkust. Op Terschelling dwaal je uren door het ruige natuurgebied De Boschplaat: een iconische tocht over de grootste kwelder van Nederland, die volgens de auteur “de uitstraling van een Mongoolse steppe” heeft. Op Ameland verken je dynamische duinen en het ruige oosten. En op Schier vind je behalve weidse stranden en eenzame duinvalleien ook een ongekende orchideeënrijkdom.

Landschap, flora & fauna

De Crossbill-gids is veel meer dan een doorsnee wandel- en fietsgids. Het is een complete natuurgids voor de Wadden. Zo staat hij boordevol informatie over landschap, natuur en geschiedenis van dit gebied (liefst 135 pagina’s). De flora en fauna die je op de eilanden kunt ontdekken, staat natuurlijk uitgebreid beschreven, gelardeerd met prachtige fotografie.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Activiteiten op de Wadden

Alsof dat nog niet genoeg is, bevat de gids praktische informatie en tips voor activiteiten op het eiland. Wat zijn de beste plekken om vogels, flora, vlinders of libellen te spotten? Waar liggen de mooiste kwelders? Hoe vind je zeehonden, wilde orchideeën of rugstreeppadden? Kun je beter kiezen voor een wadexcursie of toch een heuse wadlooptocht?

Gratis route-app

Deze lijvige gids stop je niet direct in je achterzak. Gelukkig kun je gratis de handige app downloaden die speciaal voor deze gids is ontworpen. Daarin vind je alle routes terug, die je vervolgens met je smartphone kunt wandelen of fietsen zonder te verdwalen. De gedetailleerde kaartjes in de app schotelen je ook kort en bondig de wetenswaardigheden voor die je onderweg tegenkomt.

Eindeloos bladeren

Kortom: een prachtige gids om eindeloos in te bladeren. En je te verheugen op alle tochten die je op het eiland kunt maken. Ik ga zeker meerdere routes uit deze gids doen. Ik verheug me er nu al op!

Samensteller Dirk Hilbers

De gids is samengesteld door Dirk Hilbers (1976). Hij is bioloog en oprichter van stichting Crossbill Guides, een organisatie die publieksbetrokkenheid bij natuurbescherming wil stimuleren. Daarnaast is hij de maker van Ecosim, een ecologie-simulatiegame, en geeft hij les aan de Universiteit van Amsterdam.

Gids bestellen?

De gids kost €25,95. Je kunt hem bestellen bij uitgeverij Crossbill Guides of bij Bol.com. Hij ligt ook in de boekhandel.

Bestel bij de uitgever >>

Bestel bij Bol.com >>

Crossbill-gids Veluwe

Uitgeverij Crossbill Guides heeft ook een geweldige natuurgids over de Veluwe uitgegeven. Benieuwd?

Bekijk deze gids >>

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2023 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy