Wandel- en fietsgids Veluwe van Crossbill Guides Wandel- en fietsgids Veluwe van Crossbill Guides
Wandel- en fietsgids Veluwe van Crossbill Guides Wandel- en fietsgids Veluwe van Crossbill Guides

Wandel- en fietsgids Veluwe van Crossbill Guides

Waar zie je edelherten en wilde zwijnen? Welke bossen leveren de mooiste herfstkleuren? Wat zijn de beste plekken voor vogels, flora, vlinders en libellen? Waar bloeit de heide uitbundig? Die vragen en meer beantwoordt de prachtige natuurgids van Crossbill Guides. De gids bevat 22 wandel- en fietsroutes over de Veluwe. April 2021 is een herdruk verschenen.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Wandel- en fietsgids Veluwe van Crossbill GuidesRoutes over de Veluwe

In ruim 300 pagina’s biedt deze natuurgids overzichtelijke beschrijvingen en dito kaartjes van alle wandel- en fietsroutes, verspreid over de Veluwe. Van de randmeren in het noorden, over de stuwwallen en zandgronden van het Veluweplateau tot het coulisselandschap en de rivieren in de vallei.

Van Kootwijkerzand tot Posbank

En dus kun je je fietshart ophalen op immense vlaktes van het Kootwijkerzand, in de wildernis van de Hoge Veluwe en het rustieke landgoed Oldenaller. De wandelroutes voeren je onder andere over de prachtige Planken Wambuis, door het lieflijke Renkums beekdal en over de paarse heide van de Posbank.

Natuur, flora & fauna

Maar dit is niet zomaar een wandel- en fietsgids. Het is een echte natuurgids. Zo staat hij boordevol informatie over de Veluwse natuur en geschiedenis, en de flora en fauna die je in elk gebied kunt ontdekken. Dat alles is gelardeerd met prachtige fotografie.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Tips om wild te spotten

Leuk zijn ook de vele tips om wild, vogels, vlinders, libellen, reptielen en amfibieën te vinden. De auteur zet ook de beste plekken op een rij voor bloeiende heide, herfstkleuren, wild kijken en nog veel meer.

Nominatie Jan Wolkers Prijs

Echt een boek om op lange winteravonden bij de open haard op te slaan. En je alvast te verheugen op alle wandel- en fietstochten die je straks met deze gids kunt maken. De gids is niet voor niets genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs 2017. Volgens Karina Wolkers is het “een gids om je eindeloos aan te verlustigen – zelfs zonder wandeling in de gezonde boslucht”.

Gratis route-app

Deze lijvige gids stop je niet direct in je achterzak. Gelukkig kun je gratis de handige app downloaden die speciaal voor deze gids is ontworpen. Daarin vind je alle routes terug, die je vervolgens met je smartphone kunt wandelen of fietsen zonder te verdwalen. De gedetailleerde kaartjes in de app schotelen je ook kort en bondig de wetenswaardigheden voor die je onderweg tegenkomt. De app zorgt er ook voor dat de routes in de gids (uit 2017) lekker actueel blijven.

Kortom: ik ga zeker meerdere routes uit deze gids doen. Ik verheug me er nu al op!

Samensteller Dirk Hilbers

De gids is samengesteld door Dirk Hilbers (1976). Hij is bioloog en oprichter van stichting Crossbill Guides, een organisatie die publieksbetrokkenheid bij natuurbescherming wil stimuleren. Daarnaast is hij de maker van Ecosim, een ecologie-simulatiegame, en geeft hij les aan de Universiteit van Amsterdam.

Gids bestellen?

De gids kost €24,95. Je kunt hem bestellen bij Bol.com. Hij ligt ook in de boekhandel.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Crossbill-gids Wadden

Uitgeverij Crossbill Guides heeft ook een geweldige natuurgids over de Wadden uitgegeven. Benieuwd?

Bekijk deze gids >>

Gidswandelingen op Frankwandelt

De volgende wandelroutes uit deze gids staan ook op Frankwandelt, volgens het bekende recept: een verhaaltje gelardeerd met foto’s.

 

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy