Wandel- en fietsboek ‘In de Kop van Overijssel’ Wandel- en fietsboek ‘In de Kop van Overijssel’
Wandel- en fietsboek ‘In de Kop van Overijssel’ Wandel- en fietsboek ‘In de Kop van Overijssel’

Wandel- en fietsboek ‘In de Kop van Overijssel’

In de Kop van Overijssel kun je heerlijke wandelen en fietsen. Je vindt er onder andere Nationaal Park Weerribben-Wieden. Met de zojuist verschenen gids ‘In de kop van Overijssel’ ontdek je dit ‘Nederland in het klein’, met z’n variatie aan landschapstypen, al lezend, wandelend en fietsend.

Bestel dit boek op Bol.com >>

Cover van deze wandelgidsRijk geïllustreerd boek

'In de Kop van Overijssel' van Harry Stegeman is een rijk geïllustreerd leesboek voor liefhebbers van natuur- en cultuurhistorie. Behalve lezen kun je er ook actief mee uit de voeten: het boek bevat inspiratie voor mooie wandel- en fietsroutes in dit unieke gebied.

Labyrint van hooi- en rietland

In de Kop van Overijssel ligt Nationaal Park Weerribben-Wieden: een laagveenmoerasgebied dat in Noordwest-Europa zijn weerga niet kent. Een labyrint van hooi- en rietland, plassen, sloten en vaarten, moerassen en moerasbossen. In de loop der eeuwen gevormd door turfstekers, vaarboeren, vissers, kooikers en rietsnijders.

Nederland (15 inwoners)

In De Wieden liggen dorpen als Giethoorn, Wanneperveen, Dwarsgracht en Belt-Schutsloot. In de Weerribben vind je Ossenzijl, Kalenberg, Wetering en een gehuchtje met de grappige naam Nederland (15 inwoners). Polders delen het moerasgebied in tweeën. Langs de oude Zuiderzeedijk, van Kuinre via Blokzijl naar Vollenhove, ligt op de zeeklei een lang lint van sappige weilanden.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Kleinschalige coulissenlandschappen

Dat lage land ligt ingeklemd tussen hoge zand- en keileemgronden, met bossen, heidevelden en vooral kleinschalige coulissenlandschappen. Met in het noorden plaatsen als Steenwijk, Willemsoord, Paasloo en Oldemarkt en in het zuiden Vollenhove, Sint Jansklooster en, net naast de keileemrug, Zwartsluis.

Over auteur Harry Stegeman

Auteur Harry Stegeman wandelt en fietst door dit bijzondere gebied. En hij staat vooral veel stil: wat zie ik en waar komt het vandaan? ‘In de Kop van Overijssel’ is zijn derde boek over zijn passie: natuur, geschiedenis en landschap. Eerder schreef hij ‘Langs de Nederrijn’ en ‘Lopen langs de Linge’.

Boek kopen of bestellen?

De gids ligt in de boekhandel of is te bestellen bij Bol.com.

Bestel dit boek op Bol.com >>

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy