Veldgids Loopsporen van Weylin: in de voetsporen van dieren Veldgids Loopsporen van Weylin: in de voetsporen van dieren
Veldgids Loopsporen van Weylin: in de voetsporen van dieren Veldgids Loopsporen van Weylin: in de voetsporen van dieren

Veldgids Loopsporen van Weylin: in de voetsporen van dieren

Op wandelingen kruis je nogal wat paden van dieren, zoals herten, vossen, dassen en misschien wel een wolf. Schuwe dieren die je bijna nooit ziet. Gelukkig laten ze heel wat pootafdrukken achter. Met de mooie Veldgids Loopsporen in je rugzak kun je als een moderne Sherlock Holmes die dieren op naam brengen.

Deze gids op Weylintracking.nl >>

Veldgids Loopsporen | Weylin TrackingHandzaam & robuust

Tegenwoordig heb ik hem altijd standaard in m’n rugzakje zitten, de Weylin Veldgids Loopsporen. Het is een handzaam, compact gidsje, prachtig geïllustreerd en gemaakt van robuust materiaal. Daardoor kun je hem heel makkelijk buiten gebruiken, zelfs bij vochtig weer.

Duidelijke tekeningen & foto’s

Duidelijke tekeningen en foto’s geven de loopsporen van dieren weer zoals je ze ook echt ‘in het veld’ tegenkomt. Die pootafdrukken, of in spoorzoekerstaal: prenten, kun je overal in de natuur vinden. Op modderige plekken of zandpaden, op zandverstuivingen, in de duinen of zelfs in de sneeuw. Met dit gidsje in de hand ben je goed uitgerust om te ontdekken welke dieren achter die prenten schuilgaan.

Waardevol bezit voor natuurliefhebbers

De Veldgids Loopsporen is voor elke natuurliefhebber een waardevol bezit. Hij bevat de loopsporen van zoogdieren als hert, ree, vos, wolf, lynx, bever, wasbeer en das. Maar ook pootafdrukken van vogels, reptielen en amfibieën passeren de revue.

De scheve draf van de vos

Veel aandacht is er ook voor overeenkomsten en verschillen tussen dieren. Zodat jij de prenten van een wolf niet verwisselt met die van een doodgewone herdershond. Of de pootjes van een wilde kat van die van een huiskat kunt onderscheiden. Looppatronen behandelt het gidsje ook. Een vos rent bijvoorbeeld vaak in een ‘scheve’ draf om te voorkomen dat z’n voorpoten z’n achterpoten raken. Die manier van draven zie je terug in z’n looppatroon.

Dierendetective

In dat soort grappige weetjes grossiert de Veldgids Loopsporen, waardoor het ook een erg leuk gidsje is om thuis op de bank in te grasduinen. Maar het echte werk is natuurlijk: erop uitgaan en met het gidsje in de hand voor dierendetective spelen. Ik heb dat al verschillende keren gedaan. De oogst is nog wat mager: een reeënprent heb ik vastgesteld in het bos, en in de tuin heb ik een egel gedetecteerd. Mijn grootste wens: een wolf herkennen aan de hand van z’n prenten.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Poepboek

Overigens is er een minstens even leuk, hoewel ook een beetje onsmakelijk, gidsje van dezelfde uitgeverij: Weylin Veldgids Uitwerpselen. Dat poepboekje heb ik ook in bezit. Tref je binnenkort iemand op je pad die een langwerpig ringbandgidsje naast een drol houdt, dan is er een kans dat ik dat ben.

Gids bestellen?

De Veldgidsen Loopsporen en Uitwerpselen zijn verkrijgbaar bij uitgeverij Weylin Tracking en kosten allebei €12,50.

Bestel de Veldgids Loopsporen >>

Bestel de Veldgids Uitwerpselen >>

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy