Roots wandelgids ‘De mooiste wandelingen langs water’ Roots wandelgids ‘De mooiste wandelingen langs water’
Roots wandelgids ‘De mooiste wandelingen langs water’ Roots wandelgids ‘De mooiste wandelingen langs water’

Roots wandelgids ‘De mooiste wandelingen langs water’

De wandelgidsen van Roots Magazine zijn juweeltjes. Dat geldt zeker voor ‘De mooiste wandelingen langs water’, met 17 wandelroutes door waterrijk Nederland. Je wandelt langs de ruige zee en verstilde vennen, volgt kronkelende beken en rivieren door oneindig laagland. Handig: de bijbehorende GPS-tracks kun je gratis downloaden.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Wandelgids: ‘De mooiste wandelingen langs water’ van RootsVan het Leudal tot Ameland

De Roots-gids biedt 17 wandelroutes tussen 9 en 22 kilometer, goed verspreid over Nederland. Van het stromenlandschap in het Limburgse Leudal tot de weidse zee op Ameland. De routes laten je zien hoe waterrijk ons land is. En hoe bepalend water is voor het Nederlandse landschap.

Soppen onder je schoenen

Zo wandel je langs de forten van de Hollandse Waterlinie, die het water in voorbije eeuwen gebruikten als verdedigingsmiddel tegen de vijand. Je volgt de grote rivieren die ons land doorsnijden, een zegen zijn voor de binnenvaart maar de rivierdelta’s soms teisteren met overstromingen. In het dal van de Ruiten Aa is het water zo alomtegenwoordig dat je het hoort soppen onder je schoenen.

Gevarieerde wandelroutes

De Roots-gids biedt een gevarieerd palet aan wandelingen. De tocht langs de Linge is een genot in bloesemtijd; ik maakte hem nét iets te vroeg dit jaar. Op het Zeeuwse eiland Tholen heb je kans om bruinvissen te spotten (verrekijker mee!). De Overasseltse en Hatertse Vennen staan al jaren op mijn bucket list. En op Ameland en bij Medemblik in Noord-Holland kun je als vogelfanaat je hart ophalen.

Schitterende vormgeving

Alle drie de Roots-gidsen zijn schitterend vormgegeven. Per route vind je een routebeschrijving en praktische informatie over OV, parkeren en horeca. De fotografie maakt dat je zin krijgt om op pad te gaan. Doe je dat, dan is het fijn dat de cartograaf van wanten weet: de kaartjes zijn duidelijk en bevatten veel nuttige informatie. Bondige verhaaltjes over de wandelhoogtepunten omlijsten het geheel. De bijbehorende GPS-tracks kun je gratis downloaden, zodat verdwalen geen optie is.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Waterleven: vogels en andere waterbeestjes

De Roots-gids biedt meer dan een verzameling wandelroutes. Je krijgt veel informatie over het waterleven dat je op je pad treft, zoals de kust- en watervogels die je kunt spotten. Daarnaast vind je leuke weetjes over andere waterbeestjes en ‘strandgasten’. Wat dacht je van de kokkel, het nonnetje en – schrik niet – de Wulk. Is gelukkig geen broertje van de Hulk, maar een forse zeeslak die vooral dode diertjes eet.

De lekkerste natuurbaden

Om het af te maken zet Roots per provincie de lekkerste natuurbaden voor je op een rij. Van puur natuur tot volledig ingerichte zwemwateren met douches en toiletten. Kortom: een wandelgids om van te watertanden.

Gids bestellen?

De wandelgids van Roots ligt in de betere boekhandel. Je kunt hem ook bestellen bij Bol.com.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Gratis GPS-tracks downloaden?

De GPS-tracks van alle landgoedwandelingen kun je gratis downloaden via de website van Roots. Ook als je de gids niet wilt kopen, kun je ze natuurlijk downloaden en wandelen.

Download gratis GPS-tracks >>

 

Alle Roots-gidsen op een rij

Roots heeft vijf inspirerende wandelgidsen uitgegeven, allemaal rond een wandelthema. Benieuwd?

Mooiste boswandelingen >>

Mooiste waterwandelingen >>

Mooiste landgoedwandelingen >>

Mooiste vlinder- & vogelwandelingen >>

Mooiste Nationale Park-wandelingen >>

 

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy