Roots wandelgids ‘De mooiste vlinder- & vogelwandelingen’ Roots wandelgids ‘De mooiste vlinder- & vogelwandelingen’
Roots wandelgids ‘De mooiste vlinder- & vogelwandelingen’ Roots wandelgids ‘De mooiste vlinder- & vogelwandelingen’

Roots wandelgids ‘De mooiste vlinder- & vogelwandelingen’

Deze wandelgids van Roots biedt schitterende wandelroutes door de meest vogel- en vlinderrijke natuurgebieden van Nederland. Tegelijk vijzelt de gids je kennis van vlinders en vogels flink op. De routes zijn goed verspreid over Nederland. Handig: de bijbehorende GPS-tracks kun je gratis downloaden.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Wandelgids ‘De mooiste vlinder- & vogelwandelingen’ van RootsVan Friesland tot Limburg

De Roots-gids biedt 16 wandelroutes tussen 6 en 18 kilometer, in heel Nederland. Van het Friese weidegebied tot de zacht glooiende heuvels in Limburg en van het coulisselandschap in de Achterhoek tot de duinen langs de Noordzee.

Bestel bij Bol.com >>

Mooie routes, vol vlinders

Dat het mooie routes zijn, ervaren we op onze tocht door de duinen bij Heemskerk. Al kennen we dit gebied uitstekend, toch leidt de routemaker ons telkens over onbekende paadjes. En we hebben nog nooit zoveel vlinders gezien. Dat is het leuke van deze gids: je gaat meer letten op de gevleugelde vrienden, en daardoor zíe je ze ook meer.

Gevarieerde wandelroutes

De Roots-gids biedt een gevarieerd palet aan wandelingen. Inkopper voor vogelliefhebbers is natuurlijk het gebied rond de Oostvaardersplassen. Maar Roots biedt ook meer verborgen vogelschatten, zoals De Twijzelermieden in Friesland, het grootste coulisselandschap van West-Europa. Het Drentse Doldersummerveld en het Overijsselse Buurserzand zijn ware vlindermagneten.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Prachtig gidsje

Alle Roots-gidsen zijn schitterend vormgegeven, zo ook deze vlinder- en vogelgids. Per route vind je een routebeschrijving en praktische informatie over OV, parkeren en horeca. De fotografie maakt dat je zin krijgt om op pad te gaan. Doe je dat, dan is het fijn dat de cartograaf van wanten weet: de heldere kaartjes bevatten veel nuttige informatie. Bondige verhaaltjes over de hoogtepunten onderweg omlijsten het geheel. De bijbehorende GPS-tracks kun je gratis downloaden, zodat verdwalen geen optie is.

Bestel bij Bol.com >>

Luchtleven: alles over vlinders en vogels

De Roots-gids biedt meer dan een collectie wandelroutes. Hij staat bomvol informatie over de vogels en vlinders die je op je route vindt. Over de weidevogels in Friesland, de roofvogels rond de Oostvaardersplassen en in de Achterhoek. Over de fladderende witjes en blauwtjes op de zeven vlinderwandelingen. Er is zelfs een hoofdstukje over ‘dagactieve’ nachtvlinders. Je kunt ze herkennen aan... verklap ik niet, lees de gids maar ;)

Natuurhotspots

De gids sluit af met de mooiste natuurhotspots van Nederland. Wat zijn de toplocaties voor het spotten van de bosuil, de grauwe klauwier, het oranjetipje en de gehakkelde aurelia? Die laatste schijnt dol te zijn op brandnetels...

De eerste vlinderwandeling is ‘in the pocket’: door het Noordhollands Duinreservaat bij Heemskerk. Een schitterende tocht, heel veel vlinders gespot. Benieuwd?

Bekijk deze wandeling >>

Gids bestellen?

De wandelgids van Roots ligt in de betere boekhandel. Je kunt hem ook bestellen bij Bol.com.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Gratis GPS-tracks downloaden?

De GPS-tracks van alle vlinder- en vogelwandelingen kun je gratis downloaden via de website van Roots. Ook als je de gids niet wilt kopen, kun je ze natuurlijk downloaden en wandelen.

Download gratis GPS-tracks >>

Gidswandelingen op Frankwandelt

De volgende wandelroutes uit deze gids staan ook op Frankwandelt, volgens het bekende recept: een verhaaltje gelardeerd met foto’s.

 

Alle Roots-gidsen op een rij

Roots heeft vijf inspirerende wandelgidsen uitgegeven, allemaal rond een wandelthema. Benieuwd?

Mooiste boswandelingen >>

Mooiste waterwandelingen >>

Mooiste landgoedwandelingen >>

Mooiste vlinder- & vogelwandelingen >>

Mooiste Nationale Park-wandelingen >>

 

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy