Roots wandelgids ‘De mooiste landgoedwandelingen van Nederland’ Roots wandelgids ‘De mooiste landgoedwandelingen van Nederland’
Roots wandelgids ‘De mooiste landgoedwandelingen van Nederland’ Roots wandelgids ‘De mooiste landgoedwandelingen van Nederland’

Roots wandelgids ‘De mooiste landgoedwandelingen van Nederland’

De wandelgidsen van Roots Magazine zijn niet alleen prachtig uitgegeven, je kunt er ook uitstekend mee uit de voeten. Dat geldt ook voor de gloednieuwe gids ‘De mooiste Landgoedwandelingen van Nederland’. In 20 wandelroutes bezoek je de prachtigste landgoederen van Nederland. Handig: de bijbehorende GPS-tracks kun je gratis downloaden.

Bestel deze gids op Bol.com >>

‘De mooiste landgoedwandelingen van Nederland’ van RootsVoor beginners én gevorderden

Prettig van deze wandelgids: met 16 wandelroutes tussen 11 en 23 kilometer biedt hij keus genoeg voor beginners én voor wandelveelvraten. Ben je meer een slenteraar? De gids bevat ook nog 4 natuurommetjes rond 4 kilometer.

Gevarieerde wandelroutes

Ze zien er gevarieerd en veelbelovend uit, de wandelroutes over landgoederen. Een forse tocht (23.3 km) voert je over het schitterende landgoed Fraeylemaborg, waar je in het voorjaar kunt genieten van de vele stinsenplanten. De ‘s Gravelandse Buitenplaatsen (8.8 km) zijn een must voor wie van bijzondere bomen houdt. En zet de tocht rond Jachtslot Mookerheide (15.6 km) vast op je agenda voor eind augustus als de heide paars kleurt.

Chapeau voor de cartograaf

De Roots-gids is mooi en overzichtelijk vormgegeven. Per route vind je een routebeschrijving en praktische informatie over OV, parkeren en horeca. De fotografie is prachtig. Een pluim verdient ook de cartograaf van Roots: de kaartjes zijn duidelijk en bevatten veel nuttige informatie zonder dat ze druk ogen. Bondige verhaaltjes over de wandelhoogtepunten omlijsten het geheel. De bijbehorende GPS-tracks kun je gratis downloaden.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Landgoedleven: dieren & planten

Alsof het allemaal nog niet genoeg is, doorspekt Roots de gids met informatie over het ‘landgoedleven’. Welke vogels en zoogdieren komen er voor? Welke stinsenplanten groeien er en wanneer? Wat zijn veelvoorkomende bomen en struiken op de landgoederen? Om het af te maken zet Roots de 11 mooiste buitenplaatsen voor je op een rij. Een wandelgids om eindeloos in te grasduinen.

Gids vol zelfvertrouwen

Een gids uitgeven met de titel ‘De mooiste landgoedwandelingen van Nederland’ schept natuurlijk verwachtingen. Aan zelfvertrouwen ontbreekt het Roots in ieder geval niet. Maar het vraagt natuurlijk wel om uitgebreid factchecken. Wat ik met veel plezier heb gedaan. Zie het kadertje onderaan.

Gids bestellen?

De wandelgids van Roots ligt in de betere boekhandel. Je kunt hem ook bestellen bij Bol.com.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Gratis GPS-tracks downloaden?

De GPS-tracks van alle landgoedwandelingen kun je gratis downloaden via de website van Roots. Ook als je de gids niet wilt kopen, kun je ze natuurlijk downloaden en wandelen.

Download gratis GPS-tracks >>

Gidswandelingen op Frankwandelt

De volgende wandelroutes uit deze gids staan ook op Frankwandelt, volgens het bekende recept: een verhaaltje gelardeerd met foto’s.

 

Alle Roots-gidsen op een rij

Roots heeft vijf inspirerende wandelgidsen uitgegeven, allemaal rond een wandelthema. Benieuwd?

Mooiste boswandelingen >>

Mooiste waterwandelingen >>

Mooiste landgoedwandelingen >>

Mooiste vlinder- & vogelwandelingen >>

Mooiste Nationale Park-wandelingen >>

 

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy