Roots wandelgids ‘De 21 mooiste wandelingen door de nationale parken van Nederland’ Roots wandelgids ‘De 21 mooiste wandelingen door de nationale parken van Nederland’
Roots wandelgids ‘De 21 mooiste wandelingen door de nationale parken van Nederland’ Roots wandelgids ‘De 21 mooiste wandelingen door de nationale parken van Nederland’

Roots wandelgids ‘De 21 mooiste wandelingen door de nationale parken van Nederland’

Roots geeft prachtige wandelgidsen uit die inspireren om op pad te gaan. Dat geldt ook voor de nieuwe gids ‘De 21 mooiste wandelingen door de nationale parken van Nederland’. Deze Roots-gids nodigt uit om alle parken te bezoeken, van het ruige waddeneiland Schiermonnikoog tot het bosrijke De Meinweg in Limburg. Handig: de bijbehorende GPS-tracks kun je gratis downloaden.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Roots-gids Nationale parkenBijzondere natuur om de hoek

Bij nationale parken denken veel mensen aan het Amerikaanse Yellowstone of het Serengeti in Tanzania. Maar ‘om de hoek’ in Nederland vind je ook bijzondere natuurgebieden waar je schitterend kunt wandelen. Ons land telt 21 nationale parken, die bij elkaar de belangrijkste kerngebieden van de Nederlandse natuur vormen.

Rijk palet aan parken

Van de Grote Peel en de Maasduinen tot de Weerribben en de Drentsche Aa: deze zesde Roots-wandelgids voert je door een rijk palet aan nationale parken, met elk hun unieke kenmerken en natuur. De gids is geschikt voor doorgewinterde wandelaars die kilometers willen maken, maar ook voor wie een ommetje van een paar kilometer genoeg vindt.

Gevarieerde wandelroutes

Ze zien er gevarieerd en veelbelovend uit, de wandelroutes door de nationale parken. De wandeling over Schiermonnikoog, dat in z’n geheel nationaal park is, belooft knerpende schelpen onder m’n schoenen en ‘ruisdaelluchten’ boven wad en Noordzee. Vooral de parken waar ik nooit ben geweest trekken aandacht, bijvoorbeeld Grenspark De Zoom-Kalmhoutse Heide, die zet ik op m’n agenda voor eind augustus als de heide paars kleurt.

Prachtige vormgeving

Zoals alle Roots-gidsen is ook deze fraai en overzichtelijk vormgegeven. Per route vind je een routebeschrijving en praktische informatie over OV, parkeren en horeca. De fotografie verleidt om je wandelschoenen aan te trekken. En de cartograaf weet van wanten: de kaartjes zijn duidelijk en bevatten veel nuttige informatie zonder dat ze druk ogen. Elke wandelroute is voorzien van bondige verhaaltjes over natuur-highlights die je onderweg tegenkomt.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Iconische bewoners

Bijzondere dieren en planten kom je onderweg in de nationale parken zeker tegen. Daarom heeft Roots een speciaal katern opgenomen met per park de meest iconische bewoner. Van de blauwborst in Lauwersmeer tot de korhoen in De Sallandse Heuvelrug, van de zwartblauwe rapunzel in De Drentsche Aa tot de bruinvis in de Oosterschelde. Leuke verhaaltjes om te lezen, en ze breiden tegelijk je natuurkennis uit.

Roots-gids bestellen?

Deze Roots-gids door alle nationale parken van Nederland is verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen bij Bol.com.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Gratis GPS-tracks downloaden?

De GPS-tracks van alle wandelingen kun je gratis downloaden via de website van Roots. Ook als je de gids niet wilt kopen, kun je ze natuurlijk downloaden en wandelen.

Download gratis GPS-tracks >>

 

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy