Handboek voor de pelgrim – Plannen, pakken, wandelen Handboek voor de pelgrim – Plannen, pakken, wandelen
Handboek voor de pelgrim – Plannen, pakken, wandelen Handboek voor de pelgrim – Plannen, pakken, wandelen

Handboek voor de pelgrim – Plannen, pakken, wandelen

Als je van plan bent een pelgrimstocht te ondernemen, dan is goede voorbereiding een must. Met het Handboek voor de pelgrim van Rother kom je goed beslagen ten ijs als je gaat pelgrimeren naar Santiago de Compostella, Rome of zelfs Jeruzalem. Zo haal je alles uit je pelgrimstocht.

Handboek voor de pelgrim op Bol.com >>

Handboek voor de pelgrim Van geloven naar onthaasten

Al in de vierde eeuw na Christus gingen mensen op pelgrimstocht naar Rome. Tegenwoordig is pelgrimeren helemaal hot en is zowel het aantal pelgrims als het aantal pelgrimsplaatsen enorm toegenomen. Hadden de pelgrims vroeger meestal een religieus of spiritueel doel, de laatste jaren is de tocht een doel op zichzelf geworden. Op pelgrimstocht gaan betekent voor veel mensen: onthaasten, afstand nemen van het dagelijkse leven en vrijheid.

Hoe pak je het aan?

Eén ding is gelijk gebleven, want pelgrims van vroeger en nu worstelen met dezelfde vragen: hoe pak ik het aan en wat neem ik mee? Vragen waarop Cordula Rabe, een pelgrim met ruim 20 jaar ervaring, antwoorden geeft in haar Handboek voor de pelgrim, uitgegeven in de bekende Rother Wandelgidsen-serie.

Pelgrims in soorten en maten

Pelgrims heb je in soorten en maten. Sommigen vinden comfort belangrijk, laten hun bagage vervoeren en wandelen met een licht rugzakje. Aan de andere kant van het spectrum heb je de ‘grammenjagers’ die zelfs de steel van hun tandenborstel afzagen om gewicht te besparen. Verreweg de meeste pelgrims zitten daartussen in. Zij stoeien met bekende pelgrimsvragen, waar dit Handboek voor de pelgrim een antwoord op geeft.

Bekende pelgrimsvragen

Vragen waar alle pelgrims mee te maken krijgen, zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe plan in een pelgrimstocht?
  • Hoe bereid ik me voor?
  • Hoe moet ik trainen?
  • Welke route is geschikt?
  • Welke kleding is verstandig?
  • Welke rugzak is het beste?
  • Wat moet er op mijn paklijst?
  • Wat moet ik eten?
  • Waar moet ik slapen?

20 jaar pelgrimservaring

Cordula Rabe gaat in dit boek veel verder dan het opsommen van lijstjes, ze vertelt vanuit haar eigen 20 jaar ervaring welke keuzes er zijn en wat verstandig is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de manier waarop je de onvermijdelijke blaren moet behandelen, of hoe je moet omgaan met insecten. Of het advies om klamme kleding in een linnen zak aan de buitenkant van je rugzak te hangen.

Boordevol adviezen

Handboek voor de pelgrim staat boordevol waardevolle adviezen en suggesties. Het beste advies is misschien wel om, als je een pelgrimage overweegt, eerst dit boek te kopen. Het verdient zichzelf dubbel en dwars terug in de besparing op het aanschaffen van je uitrusting. Mede dankzij fantastische foto’s, een goede inhoudsopgave en een uitgebreid zoekregister is dit boek voor elke pelgrim, en dus ook voor elke langeafstandsloper, een goed begin van een mooie tocht.

Handboek voor de pelgrim bestellen?

Het Handboek voor de pelgrim is verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen bij Bol.com.

Handboek voor de pelgrim op Bol.com >>

Pelgrimsreis van Florence naar Rome

Zelf ben ik op pelgrimstocht geweest in Italië. In de voetsporen van Franciscus van Assisi ondernam ik de ‘Franciscaanse voetreis’ tussen Florence en Rome. Benieuwd?

Mijn Franciscaanse voetreis >>

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy