Elmar wandelgids ‘Waterland & Zaanstreek’ Elmar wandelgids ‘Waterland & Zaanstreek’
Elmar wandelgids ‘Waterland & Zaanstreek’ Elmar wandelgids ‘Waterland & Zaanstreek’

Elmar wandelgids ‘Waterland & Zaanstreek’

Noord-Holland is bedekt met een fijnmazig netwerk van bewegwijzerde wandelroutes. Maar als wandelaar zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Waar moet je beginnen? Waar kun je ultiem genieten? Wat zijn de mooiste rondwandelingen? Elmar schiet te hulp met de handzame gids ‘De mooiste netwerkwandelingen in Waterland en Zaanstreek’.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Wandelgids Waterland & Zaanstreek van Elmar Waterland & Zaanstreek: onontdekt wandelgebied

En dat is helemaal top, want in ‘mijn eigen’ provincie kom ik vaak wandelend moeilijk uit de voeten. Noord-Holland heeft natuurlijk schitterende duingebieden die ik op m’n duimpje ken. Maar Waterland en de Zaanstreek zijn voor mij gehuld in wandelnevelen. Dus ik ga zeker meerdere wandelingen uit dit mooie gidsje maken.

Prachtig gidsje in zakformaat

De gids biedt 15 wandelingen die veel over gras gaan. En die de handige wandelnetwerken gebruiken, waarbij je via paaltjes van knooppunt naar knooppunt wandelt. Daardoor kunnen de routebeschrijvingen lekker beknopt blijven. En is er meer ruimte voor goed geschreven tekstjes over wat je allemaal tegenkomt onderweg. Ook aan mooie foto’s ontbreekt het niet, waardoor je uitstekend in de wandelstemming komt. Mooi is het compacte formaat van het gidsje: je steekt hem zo in een binnenzak.

Onverharde paden: minstens de helft

Routemakers Vladimir Mars, Rutger Burgers en Menno Zeeman tekenen voor de wandelroutes, dus dat zit wel snor. Op basis van hun eigen wandelervaringen hebben ze de leukste wandelrondjes en lijnwandelingen geselecteerd. Het resultaat vind je in dit gidsje. De routemakers gaan voor zacht: minstens de helft van de paden is half- of onverhard.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Groen en waterrijk

Waterland en de Zaanstreek zijn groene en waterrijke gebieden die uitnodigen tot wandelen. Je vindt hier veenweiden, doorsneden door ontelbare sloten en vaarten, hier en daar onderbroken door meertjes en droogmakerijen. Het landschap is bespikkeld met pittoreske dorpjes als Holysloot en Broek in Waterland en oude ‘Zuiderzee-stadjes’ als Monnickendam en Edam. Een wandelbaar landschap.

Zin om op pad te gaan

De routes zijn zo beschreven en in beeld gebracht dat je als wandelaar zin krijgt om op pad te gaan. Grote inspiratiebron voor de makers vormde de gidsenserie ‘Lopen over gras’ uit de jaren tachtig van de vorige eeuw. Zakgidsjes die met liefde waren gemaakt naar Engels voorbeeld: met getekende kaartjes en sfeervolle schetsjes van landschappen. Die vind je ook in dit Elmar-gidsje, aangevuld met moderne routekaartjes die aan duidelijkheid niets te wensen overlaten.

Gratis GPS-tracks

Voor wie toch nog bang is om het spoor bijster te raken: je kunt gratis GPS-tracks downloaden van de website van Elmar. Knappe jongen/meisje als je dan nog verdwaalt.

Gids bestellen?

De gids ligt in de boekhandel of is te bestellen bij Bol.com.

Bestel deze gids op Bol.com >>

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy