Elmar wandelgids ‘Sallandse Heuvelrug & IJsselvallei’ Elmar wandelgids ‘Sallandse Heuvelrug & IJsselvallei’
Elmar wandelgids ‘Sallandse Heuvelrug & IJsselvallei’ Elmar wandelgids ‘Sallandse Heuvelrug & IJsselvallei’

Elmar wandelgids ‘Sallandse Heuvelrug & IJsselvallei’

Tussen Sallandse Heuvelrug en IJsselvallei valt veel te genieten voor de wandelaar. De IJssel is misschien wel de mooiste rivier van Nederland. Maar ook de bossen en heidevelden van de Sallandse Heuvelrug zijn niet te versmaden. Beide gebieden zijn nu in één zeer handzaam wandelgidsje ondergebracht: ‘De mooiste Netwerkwandelingen Sallandse Heuvelrug & IJsselvallei’.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Wandelgids Sallandse Heuvelrug & IJsselvallei van ElmarIJzersterke formule

Het gidsje maakt deel uit van de uitgebreide serie ‘De mooiste netwerkwandelingen’ van uitgeverij Elmar. De gidsjes hebben een ijzersterke formule. Ze combineren de handige knooppunten van het wandelnetwerk – waardoor verdwalen onmogelijk wordt – met de mooiste onverharde paden.

Minimaal 50% onverhard

Het Salland-gidsje bevat 15 wandelingen tussen 9 en 16 kilometer. Minimaal de helft van je wandelpad is onverhard, maar vaak veel meer. Sommige wandelingen laten je flink klimmen, zoals over de Sallandse Heuvelrug en de Hellendoornse bergen. Andere tochten voeren je door de prachtige uiterwaarden langs de IJssel tussen Windesheim en Deventer.

Lekker compact

Anders dan veel andere wandelgidsen steek je de Elmar-gidsen bijzonder makkelijk in je broek- of binnenzak. Ze zijn lekker compact, maar bevatten toch heel veel informatie. Reden daarvoor is dat er geen uitgebreide routebeschrijvingen nodig zijn, want je volgt de paaltjes van het wandelnetwerk. De routebeschrijving bestaat daardoor vaak uit maar een regel of 5.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Zin om te gaan wandelen

Dat schept veel ruimte voor andere wetenswaardigheden. Per wandeling krijg je de highlights voorgeschoteld, zodat je een goede indruk krijgt van de tocht. Die beschrijvingen zijn soepel, beeldend en soms met humor geschreven. Erdoorheen bladerend krijg je echt zin om de wandelingen te gaan doen.

Hangplek voor wandelaars

Zo noemen de auteurs een oude steenfabriek ‘een populaire hangplek voor wandelaars’ (wandelroute 3), beschrijven ze de kerk van Windesheim alsof iemand er een boerderij naar binnen heeft geschoven (wandelroute 1), en bestempelen ze de Lemelerberg en de Archemerberg (wandelroute 12) als ‘een klein bergketentje’.

Fraaie fotografie

Heldere kaartjes plus informatie over start/eindpunt, openbaar vervoer, horeca en of je je hond mag meenemen, maken de gidsen praktisch goed bruikbaar. De fotografie is ook heel fraai. Erg knap dat ze zoveel moois in die gidsjes kunnen stoppen.

Gratis GPS-tracks

Voor wie toch nog bang is om te verdwalen: je kunt gratis GPS-tracks downloaden van de website van Elmar.

Gids bestellen?

De gids ligt in de boekhandel of is te bestellen bij Bol.com.

Bestel deze gids op Bol.com >>

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2023 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy