Elmar wandelgids ‘Achterhoek & De Liemers’ Elmar wandelgids ‘Achterhoek & De Liemers’
Elmar wandelgids ‘Achterhoek & De Liemers’ Elmar wandelgids ‘Achterhoek & De Liemers’

Elmar wandelgids ‘Achterhoek & De Liemers’

In het kleinschalige, glooiende coulisselandschap van de Achterhoek en De Liemers is het uitstekend wandelen. Tussen IJssel en Duitse grens vind je kastelen, havezaten en scholtenboerderijen op je pad. Mooi dat beide gebieden nu in één zeer handzaam wandelgidsje zijn ondergebracht: ‘De mooiste Netwerkwandelingen De Achterhoek & De Liemers’.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Wandelgids Achterhoek & De Liemers van Elmar Lekker compacte gids

Deze lekker compacte gids is onderdeel van de serie ‘De mooiste netwerkwandelingen’ van uitgeverij Elmar. De gidsjes hebben een ijzersterke formule. Ze combineren de handige knooppunten van het wandelnetwerk – waardoor verdwalen onmogelijk wordt – met de mooiste onverharde paden.

Minimaal 60% onverhard

Deze wandelgids bevat 15 wandelingen tussen 7 en 18 kilometer. Minimaal 60 procent van je wandelpad is onverhard, maar vaak veel meer. Ze lopen door het glooiende coulisselandschap tussen de IJssel en de Duitse grens met zijn akkers, weiden, bosjes en heidevelden. Bij ruim de helft van de routes is een hoofdrol weggelegd voor landgoederen, kastelen en de omringende bossen. Twee wandelingen kiezen de hellingbossen, want heuvels kent dit gebied ook.

Past in je zak

Anders dan veel andere wandelgidsen steek je de Elmar-gidsen bijzonder makkelijk in je broek- of binnenzak. Ondanks hun compacte formaat staan ze bomvol informatie. Reden daarvoor is dat er geen uitgebreide routebeschrijvingen nodig zijn, want je volgt de paaltjes van het wandelnetwerk. De routebeschrijvingen tellen daardoor maar een paar regeltjes.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Wandellust

Dat schept veel ruimte voor andere wetenswaardigheden. Per wandeling schotelen auteurs Ad Snelderwaard en Noes Lautier je de highlights voor, zodat je een goede indruk krijgt van de tocht. Die beschrijvingen zijn lekker soepel en met humor geschreven. Erdoorheen bladerend wordt je wandellust flink geprikkeld.

Uitzicht op ruim 100 meter hoogte

Zo moet ik absoluut wandelen op Slangenburg. Want daar word ik “ondergedompeld in de sfeer van een landgoed dat in 350 jaar amper is veranderd – afgezien van de beuken en eiken die steeds dikker worden”. En ik vraag me af hoe het uitzicht zal zijn op de Hulzenberg, 82 meter boven NAP. “Wil je nóg hoger? Als je de 21 meter hoge uitkijktoren beklimt, sta je op ruim 100 meter hoogte.” Ik verheug me er nu al op.

Fraaie fotografie

Heldere kaartjes plus informatie over start/eindpunt, openbaar vervoer, horeca en of je je hond mag meenemen, maken de gidsen praktisch bruikbaar. De fotografie is ook heel fraai. Erg knap dat ze zoveel moois in die gidsjes kunnen stoppen.

Gratis GPS-tracks

Voor wie toch nog bang is om het spoor bijster te raken: je kunt gratis GPS-tracks downloaden van de website van Elmar. Knappe jongen/meisje als je dan nog verdwaalt.

Gids bestellen?

De gids ligt in de boekhandel of is te bestellen bij Bol.com.

Bestel deze gids op Bol.com >>

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy