De mooiste Kerstcadeaus bij Cameranu

Stadswandeling door het historisch centrum van Gent

Stadswandeling door het historisch centrum van Gent

De Aanbidding van het Lam Gods’ in de Sint-Baafskathedraal, de robuuste burcht Gravenstein, Werelderfgoed Belfort, de gemoedelijke Vrijdagmarkt en het authentieke Patershol. Deze leuke stadswandeling voert langs alle hoogtepunten van Gent. Wandelschoenen kun je thuislaten, de tocht telt slechts vier kilometertjes. Plezant!

Vergezichten over Gent

Vergeet onderweg niet het 95 meter hoge Belfort te beklimmen en – pufpuf – nahijgend te genieten van ongekende vergezichten over Gent en omgeving.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

Sint-Baafskathedraal

Stadswandeling door het historisch centrum van GentIk durf gerust te beweren dat je niet in Gent bent geweest als je geen bezoek hebt gebracht aan de Sint-Baafskathedraal. Van buiten was hij van top tot teen gestoken in een jasje van steigers toen wij er waren. Van binnen is het een indrukwekkende kathedraal. Foto’s mocht je er niet maken, iets waar Frankwandelt zich door de bank genomen geen donder van aantrekt.

Rococo-preekstoel

De Sint-Baafs is de eerste parochiekerk van Gent, en telt niet minder dan 22 altaren. Laat vooral even je ogen strelen door de rococo-preekstoel aan de rechterkant. Een innig huwelijk van marmer en eik, waar ooit de vurigste preken denderden.

Het Lam Gods’

Neem ook een kijkje bij de praalgraven van Gentse bisschoppen, De Bekering van Sint-Bavo, een topstuk van Rubens, en natuurlijk – daar kwamen we voor – het wereldberoemde veelluik De Aanbidding van Het Lam Gods’ van de gebroeders Van Eyck. Oudste broer Hubert begon ermee, na zijn verscheiden maakte Jan het karwei af.

Zoiets als De Nachtwacht

Laat je niet weerhouden door de prijs om dit oogstrelende veelluik uit 1432 te bewonderen (vier euro voor één schilderij, voor een zunige Hollander is dat van den zotte), want je wilt dit niet missen. Ik vond het van de categorie De Nachtwacht. Er valt zo ongelofelijk veel te zien in dit rijke en gelaagde werk. Vraag daarom zeker naar de audiogids, want er gaat daardoor een wereld voor je open.

Win een iPad Mini 2

BTW: twee van de twaalf panelen werden in 1934 gestolen, een van de bekendste kunstroven van België. Eentje werd terugbezorgd, het andere niet, en je kijkt dus naar een replica. Nu mogen jullie raden welk paneel het is. En mocht één van jullie het kunnen terugbezorgen: contacteer Frankwandelt en maak kans op een iPad Mini 2 (of zoiets).

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpeditiesFOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!