Wandeltips voor het Zwarte Woud | LekkerWegtips.nl Wandeltips voor het Zwarte Woud | LekkerWegtips.nl

Wandeltips voor het Zwarte Woud | LekkerWegtips.nl

Wandeltips voor het Zwarte Woud | LekkerWegtips.nl Wandeltips voor het Zwarte Woud | LekkerWegtips.nl

Wandeltips voor het Zwarte Woud | LekkerWegtips.nl

Wandeltips voor het Zwarte Woud | LekkerWegtips.nl

Het Zwarte Woud of Schwarzwald is één van de populairste bestemmingen in het zuiden van Duitsland. Het is een prachtig gebied met zo’n 32.000 kilometer aan trails, dus als fervent wandelaar kom je hier zeker aan je trekken! Frank vroeg uitjesspecialist LekkerWegtips.nl om een overzicht van de mooiste wandelroutes in het Zwarte Woud.

Wandeltips voor het Zwarte Woud | LekkerWegtips.nl

1. Geroldsecker Qualitätsweg

Deze wandeling is aangemerkt als kwaliteitsroute en biedt je maar liefst 35,5 kilometer aan wandelplezier. Hij is opgedeeld in een noordelijk en een zuidelijk deel, maar je kunt natuurlijk ook beide routes lopen. De routes bieden onder andere prachtige uitzichten op de valleidorpen Lahr-Reichenbach en Seelbach-Wittelbach. Tijdens de wandeling kom je door een schitterend beschermd natuurgebied.

Voor alle soorten wandelaars

De wandelroute is duidelijk aangegeven met rode borden en dus geschikt voor alle soorten wandelaars. De wandeling heeft zelfs een trail die geschikt is voor kinderen, de Geroldseck Castle Trail. Dit is een korte en vlakke wandeling die je met het hele gezin kunt doen.

Adembenemend uitzicht

Als je de hele wandeling wilt lopen begin je bij het dorp Lahr-Reichenbach en ga je over de Eichberg omhoog naar de bergruïnes Hohengeroldseck. Hier word je beloond met een adembenemend uitzicht. De route gaat verder over de bergruïnes Lützelhardt, de Wolfer Bacher muur en het natuurgebied van Langenhard. Vergeet niet om af en toe te stoppen en foto’s te maken.

 

2. Badische Weinstrasse

De naam zegt het al: deze wandelroute van 160 kilometer leidt je langs de mooiste wijngebieden van Baden. Je passeert ook heel veel restaurants en Gasthöfe (pensions), waar je – uiteraard onder het genot van een wijntje – de lekkerste regionale specialiteiten kunt proeven.

Schilderachtige wijndorpjes

Wijngaarden zover je kunt kijken, prachtige zonovergoten valleien, schilderachtige wijndorpjes met pittoreske straatjes, je vindt het op deze route allemaal. Tip: maak deze wandeling tijdens het jaarlijkse Freiburger Weinfest van 30 juni tot 5 juli. Op het Münsterplatz word je dan getrakteerd op een wijnproeverij en kun je wel 400 verschillende wijnen proeven!

 

Wandeltips voor het Zwarte Woud | LekkerWegtips.nl

3. Lauterbacher Wandersteig

Voor diegene die vaak wandelen in het Zwarte Woud, is de Lauterbacher Wandersteig een leuke nieuwe optie. Deze wandeling is pas in 2014 geopend door de wandelvereniging van het Zwarte Woud, ter ere van hun 150-jarige bestaan. De wandeling heeft het keurmerk van ‘kwaliteitsweg’ gekregen en is prachtig om te lopen.

Waterval en uitkijktoren

De wandeling is 35 kilometer lang en erg gevarieerd. Onderweg loop je door bossen, weilanden, berggebieden en je komt zelfs een kleine waterval en uitkijktoren tegen. Het uitzicht vanaf de uitkijktoren is schitterend.

Pittige wandeling

Het is een pittige wandeling waarbij je tot 880 meter stijgt. In principe kan iedereen de wandeling doen, maar beginnende en onervaren wandelaars kunnen het beste bij het gemeentehuis beginnen. Je kunt de route ook met een gids doen.

 

4. De Himmelsteig

De wandelroute Himmelsteig is zó mooi dat hij het keurmerk ‘premium Wanderweg’ heeft gekregen. De route is 11 kilometer lang. Onderweg vind je veel bronnen met drinkbaar mineraalwater en kom je van alles te weten over de natuurbron. Vergeet je portemonnee niet mee te nemen, want onderweg staan kratten met bier en frisdrank dat je kunt kopen.

Indrukwekkende waterval

De wandelroute biedt je prachtige natuur en onbekende gebieden. Je komt langs de indrukwekkende Holchen-waterval van ongeveer zes meter hoog en de prachtige Himmelsfels, waar je liggend op het gras op adem kunt komen en kunt genieten van een schitterend vergezicht over het dal.

Uitdagende wandeling

Doordat de wandelroute vrij nieuw is staan niet overal borden die de juiste route aangeven. Zorg daarom voor een goede GPS-tracker, zodat je niet verdwaalt. Het is een uitdagende wandeling maar dankzij al het moois onderweg zeker de moeite waard.

 

 


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy