natuurhuisje banner 750px
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Mooiste vogelreizen in Portugal

Zoek je een bijzondere vogelreis? Portugal heeft veel te bieden voor vogelaars. Bekijk de mooiste vogelreizen in Portugal. En ga lekker vogels spotten op Algarve of Alentejo. “Wij hebben een geweldige vogel- en natuurvakantie gehad in Monte Horizonte.”

Fan van vogels

Ben je net als ik fan van vogels? Altijd op zoek naar bijzondere vogels, genietend van hun opmerkelijke gedrag en luisterend naar hun verrukkelijke zang? Portugal is een prachtig land met een rijke natuur. En met volop mogelijkheden voor beginnende én gevorderde vogelaars.

Verrijk je vogelverzameling

De ervaren natuurgidsen die onderstaande vogelreizen begeleiden, kennen de plekken waar bijzondere vogels zitten. En weten precies wanneer je daar moet zijn om juist die ene vogel in je kijker te krijgen die nog ontbreekt in je vogelverzameling.

Vogelreis met een groep op Alentejo Vogelreizen met SNP Natuurreizen

Ik heb al heel wat gereisd met SNP Natuurreizen. Altijd waren dat topvakanties waar ik nog lang van kon nagenieten. Bijzondere reizen, tot in de puntjes georganiseerd, vaak met speciale overnachtingsplekken en enthousiaste reisleiders. Extra leuk om te weten: SNP steunt Vogelbescherming Nederland met diverse vogelprojecten. En SNP ontving in 2019 de ‘Sustainable Travel Award’, de nationale duurzaamheidsprijs van de Nederlandse reissector.

Voor beginnende vogelaars én kenners

Onderstaande vogelreizen zijn geschikt voor beginnende vogelaars en voor echte kenners. De natuurgidsen van SNP leren je tijdens de vogelreizen de eerste beginselen van het vogelen.

Bijzondere vogelreizen in Portugal

Hieronder vind je schitterende vogelreizen in Portugal. Geniet van de spectaculaire vogelrijkdom aan de ongerepte westkust van de Portugese Alentejo. Of laat je overweldigen door de najaarstrek in de Algarve.

Mis geen vogel en neem een verrekijker mee. Bekijk mijn top 10 vogelkijkers >>

Individuele vogelreis in het Portugese Alentejo Alentejo: individuele vogelreis

Deze vogelreis voert je naar de ongerepte westkust van de Alentejo, een paradijs voor vogelliefhebbers. Op zoek naar bijzondere exemplaren als de grote trap struin je over de zandstranden, lagunes en duinen van het natuurreservaat van Lagoa de Sto Andre. De kliffen van Sines en de slikken van het estuarium van Rio Sado staan ook op het program.

Gigantische soortenrijkdom

De soortenrijkdom is gigantisch. Om er een paar te noemen: zwarte ibis, flamingo, blauwvleugeltaling, visarend, Sint Helenafazantje, zwartbuikzandhoen, Spaanse keizerarend, rode wouw, monniksgier. Geweldig om die in je kijker te krijgen. Je verblijft in een mooi vakantiehuisje. De Nederlandse gastheer/gids is zelf verwoed vogelaar.

Individuele vogelreis in het Portugese Alentejo Uit de reviews

 • “Wij hebben ontzettend genoten van ons verblijf op Monte Horizonte. Een heel fijn en ruim huisje en zo bijzonder, midden in de natuur waar je alleen de geluiden van de vogels hoort. Die je daar dan ook al kunt spotten vanuit je huisje of de vogelhut die er is. De dagen met eigenaar/gids Bert Snijder waren geweldig, hij is een hele kundige en bevlogen gids en we hebben door hem vele bijzondere soorten gezien.”
 • “Wij hebben een geweldige vogel- en natuurvakantie gehad in Monte Horizonte. De huisjes zijn prettig en het terrein is schitterend, net zoals de hele streek. De vogelreis was erg goed, met een fijne balans tussen zelf op pad (zelf vrijuit verkennen) en met Bert op excursie. Die excursies waren niet alleen gezellig, maar je krijgt de kans ook veel soorten te zien die je zelf niet zo makkelijk in de kijker krijgt. Bert is een hele goede vogelgids, hij ziet werkelijk alles, kent de achtergronden en de biotopen, zodat je ook nog eens veel opsteekt.”

Highlights van deze vogelreis

 • Spot de grote trap op de steppe
 • Ga vogelen rond de lagune van Santo André
 • Twee dagen op pad met Nederlandse gids
 • Rating van reizigers: 91/100

De feiten:

 • Soort reis: individueel
 • Streek: Alentejo
 • Aantal dagen: 8
 • Prijs vanaf: 395 euro

Bekijk deze vogelreis >>

 

Vogelreis met een groep op Alentejo & Algarve Alentejo & Algarve: vogelreis met een groep

Schitterende najaarsreis met een groep door zuidelijk Portugal. Je bezoekt de mooiste wetlands van Portugal in de monding van de Taag en in de omgeving van Faro. De Lagune van Formosa verken je per boot. Uiteraard bezoek je ook de steppes rond Castro Verde en bij Sagres, aan de uiterste zuidwestpunt van de Algarve. Veel aandacht voor de spectaculaire najaarstrek.

Pelagische soorten: de zee op

Je gaat ook een dagje de zee op om pelagische soorten te spotten: vogels die alleen op zee voorkomen. Zoals pijlstormvogels en stormvogeltjes. Je gaat met ervaren vogelaars met minibusjes op pad. En verblijft in uitstekende hotels middenin de vogelgebieden.

Vogelreis met een groep op Alentejo & Algarve Uit de reviews

 • “Samen met twee zeer ervaren vogelkenners met arendsogen hebben we een geweldige reis gemaakt. 150 verschillende vogels zijn gezien en/of gehoord. Dit getal is laag t.o.v. andere jaren, maar het zeer warme weer en de lange droogte zijn dingen die wij gelukkig nog niet kunnen beïnvloeden. Tijdens de boottocht door het nationaal park Ria Formosa, zagen we op de Atlantische oceaan de twee vinnen van een haai. Ook bij Sagres ga je de oceaan op en daar werden we getrakteerd op vele Kuhls Pijlstormvogels en het superkleine en snelle stormvogeltje, maar ook een dolfijnen show, je kon ze bijna aanraken.”
 • “Een prettig gezelschap en een geslaagde, soms ietwat intensieve, vogelreis langs en door mooie gebieden met veel mooi weer en uiteindelijk totaal 173 soorten vogels.”

Highlights van deze vogelreis

 • Zeer gevarieerde vogelreis
 • Verblijf in hotels middenin de vogelgebieden
 • Eén dag de zee op bij Sagres op zoek naar pelagische soorten
 • De najaarstrek bij Cabo São Vicente
 • Rating van reizigers: 90/100

De feiten:

 • Soort reis: groepsreis
 • Streek: Alentejo & Algarve
 • Aantal dagen: 10
 • Prijs vanaf: 2.054 euro

Bekijk deze vogelreis >>

 

'

Camera of kijker mee op je vogelreis?

Camera's en verrekijkers bij CameraNU.nl

Je wilt natuurlijk geen vogel missen op je zorgvuldig uitgekozen vogelreis. Neem dan een camera of verrekijker mee. CameraNU.nl is dé speciaalzaak van Nederland voor kijkers en camera's. Scherpe prijzen, zeer ruim assortiment en 33.564 klanten op Kieskeurig.nl geven gemiddeld een 9,1. Mijn favoriete fotospeciaalzaak!

Bekijk alle camera's >>

Bekijk alle verrekijkers >>

 

Bekijk de wandelreizen van SNPSmaak te pakken? Bekijk de mooiste wandelreizen van SNP

Actieve wandelreizen over de hele wereld: SNP Natuurreizen van de ANWB is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

Alle privé-reizen >>

Alle groepsreizen >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (6 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
 • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
 • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

 • Middenin unieke natuurgebieden
 • Weg van de massa
 • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>