Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl
Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl

Mooiste vogelreizen in Portugal

Zoek je een bijzondere vogelreis? Portugal heeft veel te bieden voor vogelaars. Bekijk de 3 mooiste vogelreizen in Portugal. En ga lekker vogels spotten op Madeira, Algarve of Alentejo. Hé, vliegt daar niet een zwartbuikzandhoen?

Fan van vogels

Ben je net als ik fan van vogels? Altijd op zoek naar bijzondere vogels, genietend van hun opmerkelijke gedrag en luisterend naar hun verrukkelijke zang? Portugal is een prachtig land met een rijke natuur. En met volop mogelijkheden voor beginnende én gevorderde vogelaars.

Verrijk je vogelverzameling

De ervaren natuurgidsen die onderstaande vogelreizen begeleiden, kennen de plekken waar bijzondere vogels zitten. En weten precies wanneer je daar moet zijn om juist die ene vogel in je kijker te krijgen die nog ontbreekt in je vogelverzameling.

Vogelreis met een groep op Madeira Vogelreizen met SNP Natuurreizen

Ik heb al heel wat gereisd met SNP Natuurreizen. Altijd waren dat topvakanties waar ik nog lang van kon nagenieten. Bijzondere reizen, tot in de puntjes georganiseerd, vaak met speciale overnachtingsplekken en enthousiaste reisleiders. Extra leuk om te weten: SNP steunt Vogelbescherming Nederland met diverse vogelprojecten.

Voor beginnende vogelaars én kenners

Onderstaande vogelreizen zijn geschikt voor beginnende vogelaars en voor echte kenners. De natuurgidsen van SNP leren je tijdens de vogelreizen de eerste beginselen van het vogelen.

Bijzondere vogelreizen in Portugal

Hieronder vind je schitterende vogelreizen in Portugal. Geniet van de spectaculaire vogelrijkdom aan de ongerepte westkust van de Portugese Alentejo. Laat je overweldigen door de najaarstrek in de Algarve. Of ga per boot op avondexcursie naar de Madeira-stormvogel.Individuele vogelreis in het Portugese Alentejo Alentejo: individuele vogelreis

De ongerepte westkust van de Alentejo biedt vogelliefhebbers volop spektakel. Je gaat op zoek naar de grote trap op de steppes in het zacht glooiende binnenland. Belangrijkste reisdoel: de zandstranden, lagunes en duinen van het natuurreservaat van Lagoa de Sto Andre. Ook bezoek je de kliffen van Sines en de slikken van het estuarium van Rio Sado. Kortom: deze vogelreis biedt enorm veel variatie.

Gigantische soortenrijkdom

De soortenrijkdom is gigantisch. Om er een paar te noemen: zwarte ibis, flamingo, blauwvleugeltaling, visarend, Sint Helenafazantje, zwartbuikzandhoen, Spaanse keizerarend, rode wouw, monniksgier. Geweldig om die in je kijker te krijgen. Je verblijft in een mooi vakantiehuisje. De Nederlandse gastheer/gids is zelf verwoed vogelaar.

Individuele vogelreis in het Portugese Alentejo Uit de reviews

“Wij hebben ontzettend genoten van ons verblijf op Monte Horizonte. Een heel fijn en ruim huisje en zo bijzonder, midden in de natuur waar je alleen de geluiden van de vogels hoort. Die je daar dan ook al kunt spotten vanuit je huisje of de vogelhut die er is. De dagen met eigenaar/gids Bert Snijder waren geweldig, hij is een hele kundige en bevlogen gids en we hebben door hem vele bijzondere soorten gezien.”

De highlights
 • Spot de grote trap op de steppe
 • Ga vogelen rond de lagune van Santo André
 • Twee dagen op pad met Nederlandse gids
 • Rating van reizigers: 94/100
De feiten
 • Soort reis: individueel
 • Streek: Alentejo
 • Aantal dagen: 8
 • Prijs vanaf: 495 euro

Bekijk deze vogelreis >>

 

Vogelreis met een groep op Alentejo & Algarve Alentejo & Algarve: vogelreis met een groep

Schitterende najaarsreis met een groep door zuidelijk Portugal. Je bezoekt de mooiste wetlands van Portugal in de monding van de Taag en in de omgeving van Faro. De Lagune van Formosa verken je per boot. Uiteraard bezoek je ook de steppes rond Castro Verde en bij Sagres, aan de uiterste zuidwestpunt van de Algarve. Veel aandacht voor de spectaculaire najaarstrek.

Pelagische soorten: de zee op

Je gaat ook een dagje de zee op om pelagische soorten te spotten: vogels die alleen op zee voorkomen. Zoals pijlstormvogels en stormvogeltjes. Je gaat met ervaren vogelaars met minibusjes op pad. En verblijft in uitstekende hotels middenin de vogelgebieden die je bezoekt.

Vogelreis met een groep op Alentejo & Algarve Uit de reviews

“Een prettig gezelschap en een geslaagde, soms ietwat intensieve, vogelreis langs en door mooie gebieden met veel mooi weer en uiteindelijk totaal 173 soorten vogels.”

De highlights
 • Zeer gevarieerde vogelreis
 • Verblijf in hotels middenin de vogelgebieden
 • Eén dag de zee op bij Sagres op zoek naar pelagische soorten
 • De najaarstrek bij Cabo São Vicente
 • Rating van reizigers: 92/100
De feiten
 • Soort reis: groepsreis
 • Streek: Alentejo & Algarve
 • Aantal dagen: 10
 • Prijs vanaf: 1.495 euro

Bekijk deze vogelreis >>

 

Vogelreis met een groep op Madeira Madeira: vogelreis met een groep

Het geliefde bloemeneiland Madeira ligt voor de kust van Marokko in de Atlantische Oceaan en is bijzonder rijk aan vogelsoorten. De wateren rondom de steile kliffen en de nabijgelegen rotseilanden Ilhas Desertas vormen de perfecte plek om op zoek te gaan naar zeevogels, zoals stormvogeltjes en pijlstormvogels. Tijdens deze geweldige vogelreis ga je 4 keer de zee op, op zoek naar soorten die uniek zijn voor de Macaronesische wateren en eilanden. Grote kans om de zeldzame Barolo pijlstormvogel te spotten.

Avondexcursie naar Madeira-stormvogel

Tijdens de boottochten ontdek je ook diverse zeezoogdieren, zoals grienden, tuimelaars en gevlekte dolfijnen. De diepe kloven, hoge vulkanische rotspieken en laurierbossen van Madeira herbergen unieke inheemse vogelsoorten. Vergezeld door een lokale vogelgids én de SNP-reisleider/vogelaar ga je ernaar op zoek. Tijdens een avondexcursie bezoek je de nestplaatsen van de freira (de Madeira-stormvogel). Onvergetelijke ervaring!

Vogelreis met een groep op Madeira Verblijf in havenplaatsje

Uitvalsbasis is het havenplaatsje Machico, vlakbij de rode vulkaanrotsen en kliffen van het São Lourenço schiereiland, waar je de hele week in een goed hotel overnacht.

De highlights
 • Vier excursies op zee
 • Begeleid door SNP-reisleider én lokale vogelgidsen
 • Ook aandacht voor zeezoogdieren
De feiten
 • Soort reis: vogelreis met een groep
 • Streek: Madeira
 • Aantal dagen: 8
 • Prijs vanaf: 1.560 euro

Bekijk deze vogelreis >>

 


Camera of kijker mee op je vogelreis?

Camera's en verrekijkers bij Cameranu.nl

Je wilt natuurlijk geen vogel missen op je zorgvuldig uitgekozen vogelreis. Neem dan een camera of verrekijker mee. Cameranu.nl is dé speciaalzaak van Nederland voor kijkers en camera's. Scherpe prijzen, zeer ruim assortiment en 33.564 klanten op Kieskeurig.nl geven gemiddeld een 9,1. Mijn favoriete fotospeciaalzaak!

 


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
 • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
 • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

 • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
 • Verre rondreizen, ruim 50 landen
 • Goede kwaliteit, scherpe prijs
 • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!